Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sugören Kestane Balıyla Adından Söz Ettiriyor

Yalova’nın son zamanlarda adından sıkça söz ettiren köyü olan Sugören’in kestane balı büyük ilgi görüyor. Yeşil-Mavi Yol Projesi’nin amaçlarından biri olan doğal ve organik üretim Sugören’de meyvelerini vermeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Tamamen doğal bir ortamda beslenen arılardan elde edilen Sugören kestane balına ilgi her geçen gün artıyor. Sugören’in en büyük kovan sahiplerinden biri olan Ramazan Köse, çalışmaları anlattı. Kestane Balı ve Arıcılık hakkında bilgiler aktaran Ramazan Köse, Kestane Balı'nın birçok vitamini içinde barındırdığını ve tamamen doğal üretim süreci sonunda elde edildiğini, bu nedenle çok ilgi gördüğünü söyledi.

Yalova Arıcılar Birliği'nin de kayıtlı üyesi olan Köse, Arıcılığın Sugören’de her geçen gün geliştiğini ve kovan sayısının giderek arttığını belirtti. Doğal üretimin ciddi bir emek istediğini ancak emek sonunda elde edilen ürünün kalitesinin bu emeğin karşılığını verdiğini söyleyen Köse, kestane balının içerdiği çeşitli vitamin, mineral, organik asit ve enzimler nedeniyle sindirimi kolay, besleyici ve birçok hastalığa da ilaç olduğunu kaydetti.

Ürettikleri kestane balının tamamen doğal koşullarda kendine özgü bir bal olduğunu belirten Ramazan Köse, balın genel olarak difteri, boğmaca, verem, ülser, bazı cilt ve sinir sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde etkili olduğunun tıbbi testlerle kanıtlandığını dile getirdi.

Kestanenin çiçeklenme zamanının Haziran ve Temmuz ayları olduğunu söyleyen Köse, Bal arısının ağaçtan polen, nektar ve salgı topladığını aynı zamanda nektar toplama sırasında tozlaşmayı da sağladığını böylece kestane üretimine de katkı da bulunduğunu ifade etti. Sugören gibi Yeşil-Mavi Yol'un göbeğinde yeşil ile mavinin iç içe bulunduğu yerlerde doğal yaşamın tüm güzellikleriyle korunması gerektiğini vurgulayan Ramazan Köse, arıların köyden oldukça uzakta bir merada yerleştiğini ve burada üretim yaptığını aktardı. Çok yakın zamanda ürettikleri safkan arı ırkından satışa da başlayacaklarının altını çizen Köse, arıcılığın köyümüzde ve Yalova'da gelişmesini kendisine şiar edindiğini, bal üretiminin yanında polen konusunda da çalışmaları olduğunu belirtti. Ramazan Köse, sloganlarının "Sağlığınız Bize Emanet" olduğunu, bu vesile ile doğal beslenmeyi amaçlayan herkesi Yalova Sugören Kestane Balı'nı tatmaya Sugören köyüne beklediğini söyledi. Köse, Türkiye'nin dört bir yanına kargo ile kestane balını ulaştırdıklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.