Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sandalyesiz Engeli Kalmayacak

Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şubesi Amerikalı bir yardım kuruluşu tarafından gönderilen 250 tekerlekli sandalyenin dağıtımına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Bir süre önce Yürüyen Köşk’de düzenlenen protokolle Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şubesi’ne tekerlekli sandalye gönderme taahütünde bulunan Amerikan bir yardım kuruluşu söz verdiği 250 tekerlekli sandalyeyi gönderdi.

Tekerlekli sandalyeleri devralan dernek vakit kaybetmeden bu sandalyeleri üyelerine dağıtmaya başladı. Tekerlekli sandalyeleri bir ayakkabıya benzeten Türkiye Sakatlar Derneği Yalova Şubesi Başkanı Alparslan Erkoç, “Engellilere özel yapılmış yaya yolları ve normal yollar olmamasından dolayı kullanılan tekerlekli sandalyeler kısa sürede yıpranıyor. Ömürleri 1-2 yılla sınırlı olan bu sandalyelerin bu süre içerisinde değişmesi gerekirken ekonomik sıkıntı içerisindeki engelliler bu imkanı bulamıyor. İşte bu durumlarda yardım kuruluşları devreye giriyor. Derneklerimize gönderilen tekerlekli sandalyeler bizler vasıtası ile ihtiyaç sahibi engellilere dağıtılıyor. Biz dernek olarak bu tip kurum, kuruluş ve yardım sever vatandaşlar ile özürlüler arasındaki bağı kuruyoruz. Geçtiğimiz aylarda yapılan bir protokolle Amerikan bir yardım kuruluşu bize tekerlekli sandalye gönderme sözü vermişti. Bu sözlerini tutup 250 tekerlekli sandalye gönderdiler bizde gecikmeden bu sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine iletmeye başladık” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.