Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Rektörün Önceliği Deniz mi Eğitim mi?”

CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Oktay Atik ve Belediye Meclisi Grup Başkanı Savaş Dinçer, Etibank tesislerinin üniversiteye tahsisini isteyen Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’ya oldukça sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yazılı bir açıklama yapan Oktay Atik ve Savaş Dinçer, Rektör Niyazi Eruslu’ya “Önceliğiniz eğitim mi yoksa deniz ve kum mu” diye sordu.

Atik ve Dinçer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği gibi bir dönem Yalova’nın en modern tesislerinden biri olan Etibank tesisleri deprem felaketinin ardından kaderine terk edilmiş; aradan geçen zaman zarfında bu tesisler gerek yaşanan ekonomik gelişmeler gerekse de siyasi nedenlerle Yalovalının istifadesine sunulamadan atıl durumda yıllarca beklemiştir. Yalova Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Niyazi Eruslu, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan açıklamalarıyla Etibank tesislerini üniversite olarak alacaklarını ve buraya Teknoloji ve Bilişim Meslek Yüksekokulu yapacaklarını söylemişlerdir. Sayın Rektörümüzün Yalova ve Çiftlikköy’de deniz manzaralı arazilere karşı gösterdiği aşırı arzu oldukça dikkatimizi çekti. Bizler CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı ve Çiftlikköy Belediye Meclisi Grup Başkanı olarak sayın rektörümüzün Etibank’a gösterdiği bu talebi anlamakta güçlük çekiyoruz.



Şehir Plancılarına Sordu Mu?

Merak ediyoruz acaba Sayın rektörümüz saygın bir bilim adamı olarak Etibank konusunda tasarrufta bulunurken şehir plancılığı biliminden faydalandı mı? Üniversitenin kampusu ve çevre ilçelerde konuşlanabilecek alanlarda herhangi bir şehir plancısından görüş ve bilgi aldı mı? Aldığını sanmıyoruz. Alsaydı herhalde Çiftlikköy’ün en değerli, turizme en elverişli arazisinde üniversite yerleşkesi yapmayı düşünmezdi.

Üniversite tüm Yalova’nın başının tacıdır. Yalova’daki tüm kurumlar, siyasetçiler yıllarca mücadele edilen üniversitenin kurulmasından itibaren sayın rektörümüze destek olmaya çalışmaktadırlar. Sayın rektörümüz bu desteği yanlış anlamış olacak ki “Yalova’dan her istediğim yeri alırım. Yalova’nın öncelikleri, geleceği beni ilgilendirmez. Ankara’dan işi bitiririm” havasında icraatlarını sürdürmektedir. Biz sayın rektörümüze Yalovamıza nitelikli öğrenci nüfusu, bununla birlikte kültürel, sosyal ve ekonomik gelişmeler katsın diye destek verdik. Tüm deniz manzaralı arazileri alıp, deniz manzaralı makam odalarında, lojmanlarda kahvesini yudumlasın diye değil.

Etibank arazileri Yalova’ya mâl olmuş arazilerdir. İçindeki her tesiste Yalovalı insanların emekleri vardır. Aynen TİGEM arazilerinde olduğu gibi Etibank da kamunun, yani halkın menfaatine sunulmalıdır. Bu tarz arazilerde çoğunluğun menfaati göz önüne alınarak karar verilmelidir. Sadece bir kurumun ya da bir kesimin faydasına değil.



Etibank’ta Bu Israr Neden?

Soruyoruz, Çiftlikköy’de kolayca hazineden tahsisi alınabilecek onca arazi varken neden özellikle Etibank arazileri üzerinde ısrar edilmektedir?
Teknoloji ve Bilişim Meslek Yüksekokulu nasıl bir eğitim kurumudur ki 69 dönümlük koca bir alana yapılması planlanıyor? Türkiye’de hangi yüksekokulun 69 dönüm araziye kurulduğu görülmüştür?

Yoksa sayın rektörümüz kamuoyuna ‘teknoloji ve bilim’ gibi masallar anlatıp kendisine ve öğretim üyesi arkadaşlarına öğlen deniz ve kumsalın tadını çıkartabileceği, akşam da balık yiyebileceği sosyal tesisler mi kazandırmak istiyor?

Soruyoruz, üniversitenin önceliği bulunduğu yerin nimetlerinden faydalanmak mıdır? Yoksa kurulacağı yere nimet getirmek midir? Sayın rektörümüzün önceliği deniz, kum ve güneş midir yoksa eğitim ve bilim midir?



Üniversite Şehir Dışında Olmalı

Türkiye’de pek çok saygın üniversite zamanında iyi planlanmadığı için bugün şehir içinde kalmış ve bunun sıkıntısını yaşamaktadır. Yine en yakınımızda bulunan Uludağ Üniversitesi, şehir merkezi dışında yerleşkesini kurmuş, yakınında bulunan Görükle’yi bir köy olmaktan çıkartıp modern bir eğitim ve bilim şehri haline getirmiştir. Sayın rektörümüz mutlaka Görükle kampusunu ve çevresini görmüştür. Üniversitenin bir kente neler kattığını, nereden nereye getirdiğini çok iyi bilmektedir. Sayın rektörümüz gibi profesörlük mertebesine yükselmiş, saygın bir bilim adamının bu gerçekleri görmezden gelerek şimdiden şehir içinde kalmış TİGEM arazilerini ve Yalova- İzmit karayolunun hemen kenarında bulunan, turistik tesisler için biçilmiş kaftan olan Etibank tesislerinde ısrar etmesi bizlerin kafasında ciddi soru işaretleri bırakmıştır.



Rektöre Açık Çek

Çiftlikköy Belediye Meclisi’nde bir süre önce Yıldız Teknik Üniversitesi ile bir çalışma yaparak geleceğimizi planladık. Kendisi Çiftlikköy üzerinde tasarrufta bulunurken hiç imar planlarımızı, gelecekte yapılmasını istediğimiz, öngördüğümüz gelişmeleri inceledi mi? Biz o planda Çiftlikköy’ün üniversite ile gelişeceğini planladık ve ortaya koyduk.
Üniversite önceliklerimiz arasındadır ancak Çiftlikköy’ün seçilmişleri olarak birinci önceliğimiz Çiftlikköy’dür. Etibank’a üniversite Çiftlikköy’ün değil sayın rektörümüzün menfaatinedir. Sayın rektörümüz birkaç sene içinde yerini bir başkasına devredecektir. Ancak onun attığı bu yanlış adımların faturasını biz Çiftlikköylüler yıllarca ödeyeceğiz.
Sayın rektörümüze açık çek öneriyoruz. Gelsin, belediyemizden, belediye meclisimizden kendisine Çiftlikköy’de üniversite kurulabilecek istediği ölçüde yer gösterelim. Yeter ki önce denizi ve kumu değil eğitimi düşünsün.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.