Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rehabilitasyon Merkezi Yaşlılara Hizmet Edecek

Türk Kızılayı, Yalova Termal ilçesi, Kiliorman mevkiinde bulunan Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, Yaşlılar Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete sokulacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Rehabilitasyon Merkezi Yaşlılara Hizmet Edecek

Merkezin, 2008'de Kızılay'a devredildiği belirtilen açıklamada, merkezle ilgili bazı basın organlarında olumsuz haberlerin yayınlanması sebebiyle kamuoyuna açıklama yapma gereği duyulduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Orman Bakanlığı'nca, SSK’ya tahsis edilen Yalova ili Termal ilçesi Kiliorman mevkii, 393 nolu parselde kayıtlı 20 bin 395 metrekare yüzölçümüne sahip arsa üzerine, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Federasyonu-Japon Kızılhaçı tarafından Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yaptırılmıştır. Ancak bina SSK tarafından kullanılmadığından, 2008 yılında söz konusu binanın kullanım hakkı 20 yıllığına Türk Kızılayı’na devredilmiştir."
Kurumun, bina ile ilgili olarak fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yönetim kurulunun aldığı karar gereği yaşlılar rehabilitasyon merkezine dönüştürmek için çalışmalara başlandığı hatırlatılan açıklamada, "Bu maksatla, 16.11.2010 tarihinde huzurevine dönüşüm projesi ihalesi yapılmıştır. İhale neticesinde yüksek standartlarda yaşlı rehabilitasyon merkezine dönüşüm proje çalışmalarına başlanmış, projeler Yalova Belediyesi'nce onaylanmış ve
onaylanan avan projeler (ön proje) doğrultusunda uygulama projesi aşamasına geçilerek proje aşaması sonuçlandırılmıştır. Yapı ile ilgili inşaat ihalesi de tamamlanmış olup, inşaat faaliyetinin tamamlanmasının ardından söz konusu bina yüksek standartlarda bir Yaşlılar Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete sokulacaktır." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.