Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Peygamber Ve Güvenli Toplum Anlatıldı

Yalova Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen ve Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Recep Sönmez'in konuşmacı olarak katıldığı, "Hz. Peygamber ve Güvenli Toplum" konulu konferans Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2017 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Peygamber Ve Güvenli Toplum Anlatıldı

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri arasında yer alan "Hz. Peygamber ve Güvenli Toplum" konulu konferans Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yoğun bir katılımla yapıldı. Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Recep Sönmez'in konuşmacı olarak katıldı. Konferansı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür ile çok sayıda davetli de takip etti. Konferansın açılış konuşmasını Yalova Müftüsü Turgut Açari gerçekleştirdi. Açari konuşmasında , "Son yıllarda peygamber efendimizi çeşitli vesilelerle daha sık anıyoruz. Ama bu anmalar hayatımızda yeni sayfalar açmamıza vesile oluyorsa bir anlam kazanır. Bundan sonra anmaktan anlamaya ve onu örnek almaya yönelik adımlar atarsak bu anmaların bir anlamı olacaktır" dedi.

Ardından "Hz. Peygamber ve Güvenli Toplum" konulu konferans için sahneye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Recep Sönmez son yıllarda toplumlarda yaşanan güven sorununu aşmanın peygamberi anlamakta ve onun yaşantısını toplumsal yaşantımıza aktarmakla mümkün olabileceğini söyledi. Sönmez konuşmasında, "Tüm Dünya'da süren bir güven bunalımı var. Bu bunalımı aşmak için toplumlar çeşitli önlemler alıyorlar ancak bunda bir başarı elde edilemiyor. Tabi ki İslam coğrafyasında da ciddi bir güven sorunu yaşıyoruz. Müslümanlar bir birlerini öldürüyorlar. Ölen de, öldüren de Allahu ekber diyor. Bu güvenlik bunalımını aşmanın reçetesi ise peygamberimizin yaşantısını toplumlarımıza tatbik etmekten geçiyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.