Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Personele, “İletişimin Sırları” Anlatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Armutlu Belediyesi personellerine yönelik, “İletişimin Temel Unsurları” konulu bir eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2019 08:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Personele, “İletişimin Sırları” Anlatıldı

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Eğitim Programları kapsamında, Armutlu Belediyesi personellerine yönelik “İletişimin Temel Unsurları” konulu eğitim Armutlu’da verildi. Yalova Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezinde görev yapmakta olan Sosyal Hizmet Uzmanı Selva Şengül tarafından verilen seminerde iletişim süreci, etkin dinleme, iletişimde dikkat edeceklerimiz, iletişim engelleri, sağlıklı iletişim modelleri anlatıldı. Şengül iletişimin hayatın en önemli ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Hayatımıza anlam veren, bizi biz yapan kurduğumuz iletişimdir. İletişim o kadar önemlidir ki insanlar ilk doğdukları andan itibaren iletişime geçme ihtiyacı duyarlar. Bebekler rahatsız olduklarını, ihtiyaçlarını ağlayarak dile getirirler; küçük çocuklar daha çok beden dilleri ile kendilerini ifade ederler; yetişkinler ise sözlü ve sözsüz iletişim yollarıyla kendilerini anlatmaya çalışırlar. Gördüğünüz gibi iletişim insanın her çağında en etkili unsurdur. İletişimin olmadığı bir toplum düşünülemez. İlkel çağlardan bu zamana kadar iletişim biçimlerinde değişiklik olmuştur ancak iletişimin işlevinde çok köklü bir değişiklik meydana gelmemiştir. İnsanlar var oldukları andan itibaren çevreyi anlama, insanlarla iletişime geçme ihtiyaçları olmuştur. İletişim, insanlar için diğer canlılara göre daha önemlidir. İnsanların her anları iletişim ile iç içedir ve her anlarında bir iletişim söz konusudur. İnsanlar hiç iletişim kurmadıkları anda da iletişim kurarlar. Düşünen insanlar kendi ile iletişime geçer. Yani diyeceğimiz o ki, insan iletişim içinde doğmuştur ve insan ile iletişim et ile tırnaktır. İnsanların en önem verdikleri şey bu hayatta iletişimdir, kendini anlatmak ve karşısındaki insanı doğru bir şekilde anlamaktır” dedi.

Armutlu Belediyesi personellerinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim sonrasında kursiyerlerin yönelttiği sorularda cevaplandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.