Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parıldar Akıllı Tarım Teknolojilerini İnceledi

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, kivi ve hurma meyvelerinde akıllı tarım teknolojilerine yönelik düzenlenen etkinliğe katıldı. Parıldar, tarımda akıllı tarım teknolojilerinin kullanılmasının verimlilik ve kaliteyi artıracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Parıldar Akıllı Tarım Teknolojilerini İnceledi

Subaşı beldesindeki Kivi bahçelerinde gerçekleştirilen etkinlikte Parıldar’ın yanı sıra Yalova Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Filiz Kılınç, Yalova Tarım ve Orman mühendislerinden Ersin Tanrıkulu ile beraber çiftçiler de hazır bulundu. Burada çiftçilerden bilgiler alan Parıldar, tarımda akıllı tarım teknolojilerinin kullanılmasını çok önemsediğini ifade etti. Teknolojinin hızla geliştiğini ve bu teknolojilerin tarımsal üretimde de hızla kendine yer bulmaya başladığını belirten Parıldar, “Akıllı tarım teknolojileri sayesinde çiftçilerimiz toprak, su, gübre, ilaç gibi girdileri daha verimli kullanabilecekler. Ayrıca ürünlerinin kalitesini, hastalık ve zararlılara karşı direncini artırabilecekler. Böylece hem üretim maliyetlerini düşürecek hem de gelirlerini artıracaklar.” dedi.

Tarım Bakanlığı’nın da tüm illerde olduğu gibi Yalova’da da akıllı tarım teknolojilerinin kullanılmasını teşvik ettiğini ve desteklediğini dile getiren Parıldar, çiftçilere bu anlamda da bilgiler verdi. Etkinlik sonunda Parıldar ve beraberindekiler kivi ve hurma bahçelerinde incelemelerde bulundular. Çiftçilere akıllı tarım teknolojilerinin nasıl kullanılacağına dair tavsiyelerde bulundular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.