Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmangazi Köprüsü'nde Rekor Geçiş Sayısı Yakalandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan bayramı dolayısıyla Osmangazi Köprüsü'nden 117 bin 537 araç geçtiğini açıklarken, bu sayının tüm zamanların rekoru olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Osmangazi Köprüsü'nde Rekor Geçiş Sayısı Yakalandı

Osmangazi Köprüsü Ramazan Bayramı’nda en fazla tercih edilen geçiş noktalarının başını çekti. Bayramın sona ermesi sonrasında gidiş ve dönüşlerde köprüyü kullanan araç sayılarını paylaşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü'nün İstanbul'u Ege'ye bağlayan İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli bileşeni olduğunu ve 1 Temmuz 2016'da hizmete açıldığını hatırlattı. Uraloğlu, "Eski yolu kullanarak körfezi geçmek yaklaşık bir buçuk saati, feribot ile geçmek ise 45 ile 60 dakika kadar sürüyordu. Özellikle bayram tatili gibi yoğun günlerde de bekleme süreleri uzuyordu. Osmangazi Köprüsü sayesinde bu geçişi 6 dakikaya indirdik" dedi.

Uraloğlu, köprünün sağladığı zaman ve yakıt tasarrufuna da dikkat çekerek şunları söyledi: "Köprümüz sayesinde artan araç sayısı trafik nedeni ile oluşacak zaman kaybı ve yakıt kaybının da önüne geçmiş olduk. Artık vatandaşlarımız kilometrelerce yol gitmek hem de feribot beklemek sorunda kalmıyor."

Osmangazi Köprüsü'nden 117 bin 537 aracın geçtiğini ve bu sayının garanti edilen araç sayısının 2,94 katı olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Bu rakamla 24 Haziran 2023'te kırılan rekor da geçilmiş oldu. Osmangazi Köprüsü'nden bayramın ikinci günü (11 Nisan) 109 bin 688, üçüncü günü (12 Nisan) 111 bin 699 geçiş oldu. Dün ise bu sayı 117 bin 537'ye ulaştı. Yani bayram dönüşünde araç hareketliliğinde ciddi bir artış yaşandı. 4 Nisan tarihinden bugüne kadar köprüyü 835 bin 128 araç kullandı. Garanti karşılama oranı ise yüzde 209'lara çıktı" dedi.

Uraloğlu, Osmangazi Köprüsü'nün Türkiye'nin en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğunu ve ülkeye büyük katkı sağladığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.