Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osman Gazi ve Osmanlı’nın Kuruluş Paneli düzenlendi

Osman Gazi ve Kuruluş Paneli Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Osman Gazi ve Osmanlı’nın Kuruluş Paneli düzenlendi

Panelin başkanlığını Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ergenç yaptı. Panele AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, Yalova Üniversitesi Rektörü M. Niyazi Eruslu katıldı.

Oturum başkanı Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özer Ergenç’in konuşmasıyla başlayan panelde Bir haneden kurucusu olarak Osman Gazi’nin liderliği ve karizması hakkında, “ Anadolu’da bulunan diğer beylikleri himayesi ve otorite altına alması Osman Gazi’nin liderliğine örnek gösterebiliriz. Osman Bey’in ünü şanı tüm bölgeye yayıldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun yüzyıllar boyu süren imparatorluğunda en önemli etken Osman Bey’in karizması, liderliği ve şanıdır.”diyerek Osman Bey’in liderlik özelliğinin yüzyıllar boyu devam ettiğini vurguladı. Uludağ Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ‘Osman Gazi’nin Yalakova Zaferi ve Siyasal Sonuçları’ hakkında, “ Yalakova Zaferi, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu sağlayan bir zaferdir.1302 yılından önce Osmanlı Beyliği, Selçuklu Devleti’ne bağlı bir beylikti. Yenişehir’den gelen Osman Bey İznik’i kuşattı. Balkanlardaki sorunlarla meşgul olan Bizans Devleti, Osman Bey’in İznik’i kuşatmasına müdahale edemedi, müdahale etmekte geç kaldı. Yalakova Zaferi’nin getirisiyle Osmanlı Devleti kuruldu.”diyerek Yalakova Savaşı’nın önemini anlattı.

Panelde ayrıca Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hülya Taş ‘Osman Gazi Dönemi Ahilerinin Kuruluşa Katkıları’, Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hatice Şahin ‘ Osman Gazi Döneminin Edebi ve Kültürel Özellikleri’, Ali Emiri Kütüphanesi Müdürü Melek Gençboyacı ise ‘Osmanlı Kuruluş Dönemi Vakfiyeleri’ hakkında konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.