Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Organik Ulaşım Konferansı Düzenlendi

Trafik Haftası dolayısıyla Yalova Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Organik Ulaşım Konferansı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Organik Ulaşım Konferansı Düzenlendi

Burada söz alan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kevser Üstündağ, "Yalova hormonlu bir şehir olmak istemiyorsa Organik Ulaşımı acilen hayata geçirmelidir" dedi.

Yalova Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Organik Ulaşım Konferansı emniyet, sivil toplum kuruluşları ve belediyeden yetkililerin katılımı ile gerçekleştirildi. Konferansa Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kevser Üstündağ ile ulaşım uzmanları Gül Ergül ve Murat Kaya konuşmacı olarak katıldı. Konferansın ilk konuşmasını yapan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kevser Üstündağ dünya kentlerindeki ulaşım modellerinden bilgiler verdi. Yalova'nın da ulaşım modeli ile bir Dünya kenti olmaya aday olduğuna değinen Üstündağ, "Yalova'da 2003 ile 2010 yılları arasında Ulaşım Master Planı çalıştayları gerçekleştirildi. Yalova ulaşım sorunları olmaması durumunda çok yaşanası bir kent. Ulaşımın keşmekeşliğini kentten uzak tutmak bu kente çok büyük kazanımlar sağlayacaktır. Bu noktada kentin ulaşım modelinde bir değişime gitmek çok önemli. Yalova hormonlu bir şehir olmak istemiyorsa Organik Ulaşımı acilen hayata geçirmelidir. Şunu söylemek mümkün ki bu kent kendine Organik Ulaşım modelini belirleyerek büyük bir iyilik yapıyor. Bu modelde toplu taşımanın ve bisiklet kullanımının önemi de göz ardı edilemez. Özellikle bir kentin ulaşımına bisikletleri entegre edemezseniz o kenti araçlara mahkum edersiniz. Yaşayanlarının %51'inin bisiklet sahibi olduğu bu kentte bisikleti ulaşıma entegre etmek ise çokta zor olmayacaktır. Eğer gerekli alt yapı sağlanır ve imkan tanınırsa bisiklet kullanımı hızla yaygınlaşacaktır" dedi.

Ulaşım uzmanları Gül Ergül ve Murat Kaya ise düzenlenen fikir atölyesinde konferansı izlemeye gelenlerle soru cevap şeklinde görüş alışverişinde bulundular. Ergül ve Kaya'da şehrin organik ulaşıma geçişte acilen somut adımlar atmasının gerektiğinin altını çizdiler. Ancak uygulamanın nasıl ilerleyeceğine de yine bu ulaşım modelini kullanacak olan kent insanlarının vermesi gerektiğini dile getirdiler.

Konferansı Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Şahin Pehlivan, Yalova Belediyesi Ulaşım Müdürü Mehmet Nuray Tozlu da izledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.