Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Önümüzdeki Günler Sıkıntılı Geçecek”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, belediyenin mali tablosuna bakıldığında sıkıntılı günlerin kendilerini beklediğini söyledi. Gürel Yalova MMMO tarafından gerçekleştirilecek olan denetimin sonuçlarının da birkaç gün içerisinde netleşeceğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Önümüzdeki Günler Sıkıntılı Geçecek”

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, belediyenin mali durumunu net olarak ortaya koyacak olan ve Yalova Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından gerçekleştirilecek denetimin sonuçlarının da birkaç gün içerisinde netleşeceğini söyledi. Kasadaki para, ödemeler ve borçlara bakıldığında belediyenin önümüzdeki günlerinin oldukça sıkıntılı geçeceğini ifade eden Gürel, “Mali yapının incelenmesine yönelik çalışmalar başlıyor. Yalova Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası bu çalışmaları yürütecek. Ama biz yine de resmi teftiş başvurusunda da bulunacağız. Belediyeyi devraldığımız gün itibarı ile Yalova Belediyesi kasasında 2 milyon lira para vardı. İller Bankası payı da eklenince kasamızda 40 milyon lira gibi bir para var. Fakat şu an itibarı ile 57 milyon lira net maaş ve 14 milyon lira da biriken ikramiyelerle birlikte 71 milyon TL’lik ödememiz var. Kısmi olarak, mali gücümüzün el verdiğince bu ödemeleri yapmaya çalışıyoruz. Daha detaylı hali Yalova Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası tarafından yapılan inceleme sonrasında hazırlanacak raporda ortaya konacak. Bugün yarın bu inceleme biter. Onu da elbette ki kamuoyu ile paylaşacağım.

Yalova Belediyesi’nin bu mali tablosuna bakıldığında önümüzdeki günlerin sıkıntılı geçeceğini söylemek mümkün. 1 milyar 600 milyon lira toplamda borcumuz var. Bunun 500 milyon lirası halen süren ana ishale hattının borcu. 200 milyon TL’de iç piyasaya yani özel firmalara borcumuz bulunuyor. Yani belediyede rezalet bir durum var. Toparlamaya çalışacağız.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.