Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulması sonrasında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2018 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Öğretmenler Günü Coşkuyla Kutlandı

Öğretmenler Günü dolayısıyla ilk tören 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Törene, Yalova Valisi Muammer Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, CHP İl Başkanı Yaşar Demirel, Yalova Baro Başkanı Av. Fedayi Doğruyol’un yanı sıra çok sayıda kurum müdürleri, öğrenciler ve seçkin öğretmenler katıldı. Programın ilk bölümü Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda Termal Fen Lisesi tarafından düzenlenen programın açılış konuşmasını ise İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptı. Tosun konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım gününü her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Ülkemizde ve dünyada mesleğini büyük bir özveriyle ifa eden, gelecek nesillerin yetişmesinde, değerlerin yarınlara aktarılmasında bir meşale gibi toplumları aydınlatan tüm öğretmenlerin Öğretmenler gününü kutlarım. Yüzyıllardır Anadolu coğrafyasında huzur iklimini oluşturan, hoşgörü ve birlikte yaşama duygusunu topluma aşılayan hep öğretmenlerimiz olmuştur. Bizler, “Hocamın atının ayağından sıçrayan çamur, kaftanıma süstür.” diyerek öğretmene hürmeti zirvelere çıkaran bir anlayıştan geliyoruz. Tarihimizin gösterdiği bu hürmet, öğretmenlerimizi, necip milletimizin baş tacı yapmıştır. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensuplarıyız. Biliyoruz ki milli ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek. Sizlere emanet edilen yavrularımızı çalışkan, vicdanının sesini dinleyen, haktan, doğrudan yana, bize, bizim olana yabancılaşmayan, maziden aldığı güçle atinin ışığını özleyen birer fert olarak yetiştirmenin şeref ve gururu sizlerin olacaktır. Dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz. Sizlerin de müşahede ettiği gibi, Yalova, eğitim konusunda yüzümüzü güldüren,  hepimizi gururlandıran çok önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Ama eğitim alanında elde edilen hiçbir gelişmeyi, hiçbir başarıyı yeterli göremeyiz. Bu yüzden öğretmenlerimizle daha iyi bir nesil yetiştirmek için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Kendi kaderini seçmeyi bilmeyen bir milleti ayağa kaldıran, bir hayali binlerle bölüşen, adı cesaret, iman ve adaletle anılan Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi ‘Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım!’ Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere yol gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

Daha sonra emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Emekli öğretmen İsmail Şeker, “Bugün Öğretmenler Günü günümüz kutlu olsun. Öğretmenler Günü 1 güne 1 haftaya sığmaz. Tıpkı Anneler, Babalar günü gibi. Peygamberlerden bizlere intikal eden bu ulvi meslek biz öğretmenler tarafından icra edilmektedir. Bu meslekte emeklilik yoktur. Bir öğretmen son nefesine kadar halkı eğitmeye çalışmıyorsa mesleğinin gereğini yerine getirmiyor demektir. Öğretmenlik hayra motor, şerre fren olmaktır. Allah’ın ilk emri olan oku emrini yerine getirmektir” diye konuştu.

Ardından, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili okullar arsında yarışmalarda derece alan öğrencilere ve öğretmenlere ödülleri verildi. Emekliye ayrılan öğretmenlere teşekkür belgelerini ise Yalova Valisi Muammer Erol verdi. Program Termal Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerle sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.