Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenler Aşı Bekliyor

Eğitim Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Ahmet Kotcioğlu, haftalık yönetim kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada; Yüz yüze eğitim veren okullarda görevli öğretmenlerin aşılanması için Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine çağrı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2021 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Öğretmenler Aşı Bekliyor

Temel eğitimde ve liselerde yüz yüze eğitim belirlenen kurallar çerçevesinde devam ediyor. Ancak sağlık çalışanlarından sonra riskli gruplar arasında gösterilen eğitimcilerin aşılama sürecinde beklenen ilerleme sağlanamadı. Köy okullarında görev yapan az sayıdaki öğretmenin aşılanmasından sonra eğitimcilerin aşılama takvimindeki yeriyle ilgili net bir açıklama yapılmadı.

Eğitim Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Ahmet Kotcioğlu, yüz yüze eğitime bir aydır devam edilmesine karşın eğitim çalışanlarından aşı yaptırmak isteyenlerle ilgili hâlâ adım atılmadığını hatırlatarak “Milli Eğitim Bakanlığı topu Sağlık Bakanlığına, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına atıyor. Onlar ortada top çevirirken şu an en riskli grupta yer alan eğitim çalışanları ise aşı bekliyor. Okullar yüz yüze eğitime başlamadan en az 15 gün önce aşılanması gereken eğitimcilerin hâlâ aşılanmamış olması kabul edilemez” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecini iyi yönettiğini söylemesine karşın eğitimcilerin aşılanması konusunda adım atılmamış olmasını yadırgadığını dile getiren Kotcioğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendi. “Aşı mı bitti, yoksa işe mi yaramıyor veya eğitimciler mi önemsenmiyor? Eğitimcilerin zihninde oluşmuş olan bu ve benzeri soru işaretleri giderilmeli, aşı yaptırmak isteyen eğitim çalışanları derhal aşılanmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.