Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Ne Yapmaya Çalışıyorsunuz?”

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) Başkanı Necati Erbul, bir kez daha şehrin merkezinde düzenlenen yemek festivallerine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2023 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Ne Yapmaya Çalışıyorsunuz?”

Esnafın bundan son derece olumsuz etkilendiğini dile getiren Erbul, “Millet Bahçesi tamamlandığında bu tip festivaller orada düzenlenmelidir” dedi.

Yalova’da hemşeri dernekleri ya da yemek festivali adları altında şehir merkezinde düzenlenen organizasyonlara YESO Başkanı Necati Erbul tepki gösterdi. Yalova Hayat Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Erbul, bu tip organizasyonların tüm şehirlerde, şehir dışlarında düzenlendiğini ifade etti. Bu konuda esnafın ne denli olumsuz etkilendiğini defaten belirttiğini söyleyen Erbul, “Yalova esnafında sezon yaz ayıdır. İldeki her sektör para kazanmak için yaz sezonunu bekler. Esnaf zor bir kış geçirdi. Şimdi herkes 4 gözle yaz sezonunu bekliyor. Esnaf Ramazan ayından da beklentiliydi. Ama Ramazan ayından da umduğunu bulamadı. Piyasada bir hareketlilik yaşanmadı. Yaz sezonunu beklemeye başladık. Ancak yaz ayları geldiğinde yemek festivali, hemşeri dernekleri festivali gibi çeşitli isimlerle çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bizim bu konuda duruşumuz net. Büyük şehirlerde bile bu tip organizasyonlar şehrin dışındaki fuar alanlarında düzenleniyor. Yani hiçbir kentte şehrin ortasında böyle organizasyonlara izin verilmiyor. Eğer bunu şehrin göbeğinde yaparsanız esnafa darbe indirirsiniz. Bugüne kadar bu gibi organizasyonların şehrin ortasında düzenlenmesine izin verildiğinde esnafın nasıl olumsuz etkilendiğini de hep birlikte gördük. Esnaf bugün evine 10 lira kazanıp gidecekse, bu tip organizasyonlar kurulduğunda 2 lira, 3 lira ile evine gidiyor. Oysa esnafın vergi, kira, eleman gideri gibi birçok kalemde zorunlu giderleri var. Merkezde yapılan bu organizasyonlarda Yalova’nın bir kazanımı da yok aslına bakarsanız. Dışarıdan geliyorlar, stantları kuruyorlar. Organizasyon sahibine belirli bir pay veriyorlar. Stantları dışarıdan gelen insanlara satıyorlar. 3 gün 5 gün burası açık kalıyor. Yalova’dan parayı toplayıp gidiyorlar. Yalova’nın bundan bir kazancı olmadığı gibi Yalova esnafına da çok ciddi bir darbe indirilmiş oluyor. Biz buna her zaman karşıyız. Şimdi esnafımız yaz sezonunu bekliyor. Biz yaz sezonunda bu tip bir organizasyona şehir içinde sıcak bakmıyoruz. Şehrin dışında kurulmasına bir şey demiyoruz. Ama yıl boyunca para kazanmak için yaz sezonunu bekleyen esnafın ekmeğine de kimsenin zarar vermesini istemiyoruz. Açıkçası bu konuda ne yapılmaya çalışıldığını da anlamakta zorlanıyoruz. Bizim bu konuda ki düşüncemiz de duruşumuz da net” dedi.

“Millet Bahçesi en uygun yer”
Düzenlenen yemek festivallerine karşı olmadıklarını ancak yer seçimlerinin yanlış olduğunu ifade eden Erbul, “Biz düzenlenen festivallere karşı değiliz. Bizim tepkimiz bunların şehir merkezinde düzenlenmesine. Bu noktada Belediye Başkanımız Mustafa Tutuk’a da konuyu aktardık. Kendisi Millet Bahçesi tamamlandıktan sonra şehir merkezinde bu tip organizasyonlara izin vermeyeceklerini bu festivallerin artık Millet Bahçesi’nde düzenleneceğini bize bildirdi. Bizce de en uygun yer orasıdır. Yoksa festivaller şehire renk getiren etkinliklerdir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.