Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Naylon Poşete Hayır!

“Geleceğimiz İçin Naylon Poşetten Vazgeçin” sloganıyla naylon poşet kullanımının öncelikle azaltılması ve daha sonra tamamen kentimizde kaldırılmasını sağlamak adına çalışmalar başlatan Yalova Belediyesi somut adımlar atmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2009 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Konuyu gündeme taşımak için Uygulama Otelinde Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri ve Market Yöneticileri ile bir araya gelen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal bu konuda neler yapılması gerektiğini kendileriyle paylaştı. Yalova Belediyesi olarak çevresel değerlerimizin yok olmaması adına önemli projeler olduğunu vurgulayan Başkan Koçal “Bu proje onların ilki. Sadece çevremizi değil insan sağlığını da yakından ilgilendiren bu konuda somut adımlar atmamız gerektiğini düşünüyoruz. Biz proje sahibi sizleride bu projenin birer ortağı olarak görmek istiyoruz. Bizler doğanın sahibi değil birer emanetçisiyiz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmalıyız. Bu konuda kamuoyunda da ortak bir görüş belirmeye başlamış durumda bu nedenle şimdi projeyi hayata geçirmenin tam zamanı. Tabiki bir kerette bunu yasakladık kullanmıyoruz demiyeceğiz. Amacımız öncelikle kullanım oranını azaltmak daha sonrada tamamen kaldırmak. Önümüzde bu konuda güzel bir örnek var. Sigara yasağı şuan %100 olmasa da %85 oranında bir başarı elde edilmiş durumda. Sizlerden bu konuda detsek istiyoruz. Gerek belediyemiz sitesiden gerekse de yerel siteler aracılığı ile bu konuda anketler çalışmalar yapacağız. Kentimizi avrupa standartlarına çıkartmak amacındayız” dedi.



Pilot Uygulama Pazaryerinde Başlayacak

Sunuma katılan market yöneticleri ve Sivi Toplum Örgütleri bu konuda Başkana destek olarak neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular. Kipa yetkilileri bez torba kullanımıyla ilgili olarak Şirketlerinin bir çalışması olduğunu bunun İzmir’de pilot olarak uygulandığını vurgulayarak, çalışmanın bir an önce Yalova’da başlatılması için genel merkez ile irtibat kuracaklarını dile getirirken BİM yetkilileride biobozunur poşet kullanımına geçtiklerini anlattılar.

Projenin Yalova Kapalı Pazaryerinden başlatılmasını düşündüklerini belirten Başkan Koçal “Alışverişin ve tüketimin en çok olduğu yer Pazaryeri ve AVM’ler. Bu nedenle alt yapımızı tamamlayarak projeyi pazaryerinden başlatmayı düşünüyoruz. Halkımıza ve esnafımıza bez torba dağıtarak naylon torba kullanmamaları için telkinlerde bulunacağız” dedi.

Projeni pazaryeri esnafınca da destekleneceğini vurgulayan Yalova Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Selami Tokay “Öncelikle bunu esnafımıza ve halkımıza çok iyi anlatmalı alt yapımızı kurmalıyız. Temini konusunda insanlar sıkıntı yaşamamlı. Çünkü uygulama bir kez delindiğinde eskiye dönmek çokta zor olmaz. Bu kent hepimizin ve sahip çıkmalıyız. Ne gerekiyorsa esnaf kanadı olarak bunuda yapmaya hazırız”dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.