Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhtarlara MAG Rozeti

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) muhtarları ziyaret ederek MAG rozeti taktı. MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, “Toplum afetlere karşı ne kadar eğitimliyse risk oranı da o kadar azalır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2021 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Muhtarlara MAG Rozeti

2021 yılının Afet Risklerini Azaltma ve Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi sonrasında harekete geçen MAG-DER muhtar ziyaretleri gerçekleştirdi. Muhtarlarla mahallelerde yapılabilecek çalışmalar ve afet riskleri üzerinde görüş alışverişi yapan MAG-DER Başkanı Sabri karaçam Bağlarbaşı Mahallesi Muhtarı Şükrü Bakkal ve Bayraktepe Mahallesi Muhtarı Ahmet Esmer’e MAG Rozeti taktı. Burada afetler ve afetlere karşı bilinçlenmenin önemine değinen Karaçam, “Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı 2021 yılını Afete Risklerini Azaltma ve Afet Eğitim yılı ilan etti. AFAD Başkanlığı bu kapsamda çalışmamalarını başladı. 2006 Yılından beri bu eğitimleri veren Yalova MAG-DER olarak biz de ön çalışmalara başladık. Ülkemizin ilk ‘İl Afet Risk Azaltma Planı’ (İRAP), afeti önlemek için şehir ölçeğinde kenetlenmiş bir organizasyon kuruyor. Böylece afetin önünü almak veya afeti getiren etkenleri en aza indirmek mümkün hale geliyor. Afetlerin neden olabileceği can ve mal kaybının asgari düzeye indirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan afet risk azaltma çalışmalarının takibini yapmak, mükerrer olmasını önlemek ve etkinliğini artırmak için ulusal ve yerel düzeyde hazırlanacak afet risk azaltma planları önemli bir araçtır. Afet Farkındalık Eğitimleri ise risk azaltmanı içerisinde yer almaktadır. Toplum ne kadar eğitimliyse risk oranı o kadar azalmaktadır.

Yalova MAG-DER pandemiden sonra 7/24 Afet farkındalık ve MAG arama kurtarma eğitimlerine devam edecek. 2019’da; 50 okulda 27 bin öğrenci ve öğretmene, 2020 yılında ise Pandemiden dolayı yarım kalmasına rağmen 12 bin öğretmen ve öğrenciye ulaştık. Okul tahliye tatbikatlarını yaptık. Binlerce Yalovalıya afet farkındalılık eğitimi verdik.

MAG’lar yerel örgütlenmenin gerekliliği inancıyla, sayısız can kaybı ve ekonomik kayıplara neden olan 1999 Marmara Depremi’nin ardından, 2002 yılında kuruldu. Afetlere hazırlanmanın ve bir afet durumunda afetlere ilk müdahalenin mahalle düzeyinde gerçekleştiği bilinci ve deneyiminden yolan çıkan MAG yapılanması Türkiye’de afet bilincini artırmayı ve bireylerin afet durumunda ‘hayatta kalma ve sevdiklerini kurtarmaya çalışma’ refleksinin doğru biçimde hayata geçirilmesi için eğitim almalarını hedefledi.” Dedi.   

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.