Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Eğitim Aldı

Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Yalova Şubesi tarafından düzenlenen, “Adli Muhasebe Uygulamaları ve Hile Denetimi" konulu eğitim Yalova SMMMO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2021 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Muhasebeci Ve Mali Müşavirler Eğitim Aldı

Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Yalova Şubesi muhasebeci ve mali müşavirlerin mesleki gelişimine katkı sunmak adına bir eğitim programı düzenledi. Yalova SMMMO Konferans Salonu’ndaki Eğitime Tesmer Eğitmeni Baki Toraman konuşmacı olarak katıldı. Burada Adli Muhasebe Uygulamaları ve Hile Denetimi konularında bilgiler veren Toraman, “İhtiyaçların meslekleri doğurduğu geliştirdiği kaçınılmaz kriterdir. Dünyanın inanılmaz hızlı değişimi ekip ve komplike çalışmaların fazlalığı en önemli sorunumuz güven gibi çeşitli nedenlerle ilgililerin işletmelerden beklentileri doğrultusunda katiplik olarak başlayan muhasebe mesleği denetim mesleği haline dönüşmeye başlamıştır Fraud Audit Corporation ( FAC ) dünyada yaşanan hızlı gelişim süreci sonucunda; şirket ihtiyaçlarının çeşitlenmesi, gelişmesi ve değişiminin yarattığı beklentilerin doğrultusunda farkındalıkları artırmak gelişimi sağlamaya çözüm ortağı olarak, alanında uzman, çoğunluğu akademisyenlerden oluşan eğitmen kadrosu ile ihtiyaçlara hizmet vermek için 2012 yılında İstanbul’ da kurulmuştur. Hileli bilanço ve diğer mali tabloları raporlamada uzmanlaşan bazı kötü niyetli kişi veya kurumlar, bir dizi hile yöntemiyle rakamları manipüle etmekte ve birler binlere, karlar zararlara, zararlar karlara dönüşebilmektedir. AICPA (Uluslararası Yeminli Muhasebeciler Birliği) adli muhasebecilerin davalarda sunduğu desteği, ‘Hiçbir avukatın diğerine sağlayamayacağı profesyonel destek’ olarak tanımlamıştır. Creative Accounting) yaratıcı muhasebe ve (Fuzzy Accounting) bulanık muhasebe gibi mali tablo kullanıcılarını yanıltmaya yönelik uygulamaların artması da, muhasebenin kapsamını ve amacını geliştirerek ‘Bağımsız Adli Muhasebe Uzmanlığı’ mesleğini doğurmuştur. Şirketlerin yaşadığı en büyük sorun, kusursuz bir işleyiş sisteminin uzman eksikliği sebebiyle aktif hale getirilememesi sonucunda yaşanan maddi manevi kayıplardır” dedi.

Çevre illerden gelen muhasebeci ve mali müşavirlerin de katıldığı eğitim sonrasında verdiği bilgilerden dolayı Tesmer Eğitmeni Baki Toraman’a çiçek takdim edildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.