Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem İnce’nin Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Muharrem İnce mesajında şu sözlere yer verdi;

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

“Cumhuriyetimizin 85. yıldönümünü ulusça coşkuyla kutluyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun birliği, beraberliği, mücadele azmi ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle “imkânsızı” başardığı yokluklar içinde verilen bağımsızlık savaşının sonucunda kurulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk; Cumhuriyet’in ilanından hemen sonra bir gazeteye verdiği demeçte, “Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her yanda kırmızı kanımızı akıttık. Gerektiğinde kurumlarımızı savunmak için gerekeni yapmaya hazırız.” demiştir.

Ülkemizin 85 yılda kaydettiği ilerleme, Cumhuriyet’in ürünüdür. Türkiye 85 yılda fabrikalara, üniversitelere, okullara, hastanelere kavuşmuştur. Türkiye’nin gelişmesinde Cumhuriyet’in etkisi ve katkısı inkâr edilemeyecek düzeydedir.

Cumhuriyetimiz ve Cumhuriyetimizin değerleri, kurumları, hedefleri ülkemizi kalkındırmış, milletimizi bu değerler etrafında birleştirmiş, kaynaştırmıştır.

Muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefinde olan Cumhuriyet’le birlikle ulusumuz bir çok alanda muasır medeniyet seviyesini yakalamıştır.

Cumhuriyet’imizin 85. yılını coşkuyla kutladığımız bugünlerde, Cumhuriyet’i kuşatma, Cumhuriyet kurumlarını fethetme, Cumhuriyet değerlerini aşındırma, Cumhuriyet’in hedeflerini ve gerçekleştirdiklerini küçümseme arayışında olan bir iktidar tarafından yönetiliyoruz.

Cumhuriyet’in ve demokrasinin olmazsa olmazı olan “laiklik” konusunda samimi olmayan, laikliği yeniden tanımlayıp aşındırma arayışında olan AKP’nin “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olduğu Anayasa Mahkemesi kararıyla tescil edilmiştir.

Bu karardan sonra kimi çevrelerin Anayasa Mahkemesi’nin üye yapısını değiştirmeye, yetkilerini kısıtlamaya yönelik açıklamalar yapması, hukuk devleti ve demokrasinin güvencesi olan Cumhuriyet Kurumu Anayasa Mahkemesi ile bir hesaplaşmaya gitmesi kabul edilemez.

Muasır Medeniyet seviyesinin üstüne çıkma idealinde olan Cumhuriyet’i idare edenlerin, Cumhuriyet’in 85. yıldönümünde, dokunulmazlık zırhına sığınmaları, naylon fatura kullanma, hayali ihracat, bilet kalpazanlığı, para karşılığında iş takibi gibi suçlamalara maruz kalmaları ve bu suçlamaların belgelerle ispatlanması, Cumhuriyet Felsefesini ve ideallerini kavramadıklarını, içselleştirmelerini göstermektedir.

Ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda, 1920’li yılların heyecanı, umudu ve inancıyla bağımsızlığımıza, ulusal birliğimize ve Cumhuriyet’imize sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi kuşatanlara ve Cumhuriyet kurumlarımızı fethetme arayışında olanlara karşı mücadele etmek hepimizin en öncelikli görevi olmalıdır.

Bu görevin bilincinde olan bir Cumhuriyet neferi olarak herkesin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.