Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muharrem İnce’den Maden İşçilerine Destek

CHP’li Muharrem İnce, Eskişehir Doruk Madencilik’te haklarını alamadıkları gerekçesiyle Ankara Kurtuluş Parkı’nda açlık grevi başlatan madencileri ziyaret etti. İnce, hükümete seslenerek, aylardır maaş alamayan işçilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2026 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2026 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Muharrem İnce’den Maden İşçilerine Destek

Eskişehir'de faaliyet gösteren Yıldızlar SSS Holding'e ait Doruk Madencilik'te çalışan ve Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi olan işçilerin hak arayışı başkent Ankara’ya taşındı. Ödenmeyen maaşları ve tazminatları için başlattıkları açlık grevinin 6. gününde Kurtuluş Parkı’nda direnişlerini sürdüren maden işçilerine bir destek ziyareti de Muharrem İnce’den geldi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın da madencilerle birlikte açlık grevinde olduğu alana giden İnce, işçilerin taleplerini dinledi.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabı üzerinden sert bir açıklama yapan Muharrem İnce, hükümetin işçi ve işveren arasındaki tutumunu eleştirdi. İnce, paylaşımında, "Doruk Madencilik tarafından aylardır maaşları ödenmeyen işçilerimizin haklı direnişlerinde yanlarındayım. Patronların işlerini bir telefonla çözen devlet büyükleri! Aylardır maaşını alamayan, evine ekmek götüremeyen bu emekçileri görmüyor musunuz?" sözlerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde işçilere toplamda 36 milyon TL'lik bir ödeme yapıldığı bildirilse de Bağımsız Maden İş Sendikası, tüm taleplerin karşılanmadığını savundu. Sendika temsilcileri, sadece bir miktar ödemenin yeterli olmadığını, geçmişe dönük tüm hakların ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik somut adımlar atılana kadar Kurtuluş Parkı’ndaki mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

Muharrem İnce ve Erkan Baş gibi siyasi figürlerin katılımıyla kamuoyunda geniş yankı bulan madenci direnişi, Ankara’nın merkezinde devam ediyor. Sosyal medya üzerinden de büyük destek toplayan işçiler, yetkililerden sorunun kalıcı olarak çözülmesini bekliyor. İnce, işçilerin haklı davasında sonuna kadar takipçi olacağını belirterek alandan ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.