Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müftülükten Mobil Mescit

Yalova İl Müftüsü Muhittin Sarıkaya, halkın Ramazan’da rahatça ibadetlerini yapabilmeleri için camilerdeki hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Müftülükten Mobil Mescit

Sarıkaya ayrıca Toki, Hacı Mehmet Ovası, Kazimiye TOKİ, Rizom Dinlenme Tesisi, Tarım İşletmeleri meclisi ve Delmece Yaylası gibi noktalara mobil mescitler konulduğunu söyledi.
Sarıkaya, “ Ramazan Ayı için halkımızın huzurlu ve rahat bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilmesi için camilerdeki gerekli hazırlıkları yerine getirdik. Camilerimiz hazır, teravih namazları kılınmaya başlandı. Camilerimizin temizliği, bakımı ve klima ihtiyaçları tamamlanmak suretiyle halk huzur içinde ibadet yapsın diye gerekli tedbirleri aldık. Camisi ve görevlisi bulunmayan Toki, Hacı Mehmet Ovası, Kazimiye Toki, Rizom Dinlenme Tesisi, Tarım İşletmeleri meclisi ve Delmece Yaylası gibi yerlerde de vatandaşlar teravih namazlarını kılabilmesi için mobil mescit ve çadır kurularak vatandaşlarımıza resmi olarak imam hatip görevlendirilmesi yapıldı. Yalova dört yolda Hacı Kemal Fidan Camisi’ndeki iki görevli hatim ve teravih namazı kıldırıyor. Hacı Kemal Fidan Camisi Yalova’da hatim okunan tek camidir. Caminin yanına bir külliye inşa ediliyor. Külliye’nin içerisinde oturma salonu, kütüphane ve aşevi olacak. Aş evi şu an yapılma aşamasında. Önümüzdeki haftalarda aş evi Külliye’nin alt katında hizmet vermeye başlayacak. Bütün camilerimizde mukabele var. Bu yıl sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki mukabele düzenlenecek. Bayanların mukabele dinlemeleri ve teravih namazlarını kılabilmeleri için bayanlara camilerde yer ayrılmıştır. Camilerde ve Kur’an kurslarımızda hatim okutulmakta. 10 camimizde her gün yüz yüze vaaz verilmekte. Yaz Kur’an kursu eğitim ve öğretimlerimize ayrıca devam etmekteyiz. Müftülüğümüzde vatandaşlarımızın sorularına cevap vermek için bayan ve erkek görevlilerimiz haftanın 5 günü mesai saatleri içerisine gelen soruları cevaplamak için nöbet tutuyor. Üzerinden bir yıl geçmiş 80 gr civarında altına zekât verilmesi gerekiyor. Fıtır sadakasının miktarı ise en az 7,5 TL olarak hesaplanmış olup üst sınırı yok. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı duyuruya göre de Afrika’daki aç ve susuzluktan ölmek üzere olan 10 milyon kişiye ‘Her evden bir fitre bir iftar’ kampanyası düzenlenmiştir. Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşlarımız cep telefonlarında SMSlerden ulaşmak mümkündür. “diyerek Yalovalılar’ı Ramazan Ayı hakkında bilgilendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.