Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mobil Eğitim Tırı İle Geleceğin Duyarlı Sürücü Adayları Yetişiyor

Türkiye’yi gezen Mobil Eğitim Tırı bu çerçevede Yalova’ya gelerek 2 gün boyunca öğrencilere eğlenceli ve eğitici bir deneyim yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Mobil Eğitim Tırı İle Geleceğin Duyarlı Sürücü Adayları Yetişiyor

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Mobil Trafik Eğitim Tırı ile Yürütülecek Eğitim Faaliyetlerine İlişkin Eğitim İşbirliği Protokolü” çerçevesinde il il dolaşan Mobil Eğitim Tır’ı 9-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında Yalova’ya geldi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilere kapılarını açan Tır büyük ilgi gördü. İldeki İlkokul öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte geldikleri etkinlik çocuklara Trafik Dedektifi eğitiminin verilmesi ile başladı. Çocuklar burada trafik kurallarına uyulmasının önemini polis eğitmenler eşliğinde öğrendiler. Yalova Emniyet Müdürü Salih Gözüm de Mobil Eğitim Tır’ına gelerek burada ki öğrencilerle bir süre sohbet etti. Özellikle anne ve babaları ile trafikte hareket halinde iken velilerinin trafik kuralı ihlalinde bulunmaları durumunda onları uyarmalarını isteyen Gözüm çocukları Yalova Emniyet Müdürlüğü binasına da davet etti.
Gözüm çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdikten sonra onlara çeşitli hediyelerde verdi. Öğretmenleri ile birlikte meydana gelen çocuklar trafik parkında bindikleri bisikletlerle trafikte nasıl hareket etmeleri gerektiği hakkında da polislerden bilgiler aldılar.
Yalova Emniyet Müdürlüğü, Yalova Jandarması ve Yalova Belediyesi’ne bağlı trafik ekipleri de meydanda stant açarak vatandaşlara ve çocuklara bilgiler verdiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.