Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minibüsçü Kendini Yakmak İstedi

Yalova’da M plakalı minibüslerin şehir içine yolcu taşımasına izin verilmesi, kendilerinin ise bu haktan mahrum bırakılmasını protesto eden Altınova Minibüsçüler Kooperatifi üyesi Mustafa Kıldız, üzerine mazot dökerek kendini yakmak istedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Altınova Minibüsçüler Kooperatifi’ne kayıtlı 77 DD 691 plakalı minibüsünü Yalova Valiliği önüne çeken Mustafa Kıldız (45) Yalova Belediyesi’nin ‘çifte standart’ uyguladığını iddia ederek kendini yakmakla tehdit etti. İçi mazot dolu bidonla aracının üstüne çıkan Kıldız, “Yalova Minibüsçüler Odası’na bağlı M plakalı minibüsler şehir içine giriyor. Altınovalı ve Çiftlikköylü minibüsçülere ise izin verilmiyor” diyerek sorunun çözülmemesi halinde kendini yakacağını iddia etti. Kıldız’ın tehditi üzerine Yalova Emniyeti, itfaiyesi ve 112 acil ekipleri olay yerinde güvenlik önlemleri aldı.

Polislerin ikna çabalarına karşın kararından vazgeçmeyen protestocu minibüsçü Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ile görüşmek istediğini söyledi. Bunun üzerine Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Adem Gülsün olay yerine gelerek Kıldız’ı iknaya uğraştı. Gülsün’le yaklaşık 20 dakika görüşen minibüsçü kararından vazgeçmeyerek mazotun bir kısmını üzerine döktü.

Çevrede toplanan çok sayıda vatandaşın meraklı bakışları arasında görüşmeler devam ederken Kıldız, “Çoluğum çocuğum aç. Çocuğuma bayramda bir ayakkabı bile alamadım. Günde 100 YTL mazot parası verip 50 YTL kazanıyorum. Ya bizi de şehir içine sokun, ya da onları da sokmayın” dedi. Uzun süren ikna çabaları sonrası Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün, “Yarından itibaren hiç kimse şehir içine giremeyecek” sözünü verdi.

Bunun üzerine Kıldız, eylemini sona erdirerek elindeki mazot dolu bidonu emniyet güçlerine verdi. Kıldız, ifadesi alınmak üzere Yalova Polis Merkezi’ne götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.