Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Melek'in Kalbi Emin Furkan'a Umut Oldu

Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Melek Karakaş'ın kalbi, 2.5 yıldır nakil bekleyen lise öğrencisi Emin Furkan Aslan'a nakledildi. Bu sayede Melek, hayatını kaybederken 4 kişiye hayat verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Melek'in Kalbi Emin Furkan'a Umut Oldu

Ölümünden günler önce organ bağışında bulunan ardından geçirdiği trafik kazasında hayata gözlerini yuman Melek Karakaş’ın organları bir süre önce alınarak nakil bekleyen hastalara ulaştırılmıştı.  Melek Karakaş'ın kalbi, Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde gece yapılan bir operasyonla Emin Furkan Aslan'a nakledildi. Yaklaşık 11 aydır hastanede yatarak tedavi gören ve 2.5 yıldır kalp nakli bekleyen Aslan'ın nakil operasyonu başarılı geçti. Aslan'ın durumunun iyi olduğu ve yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Baba Aslan Teşekkürlerini İletti

Emin Furkan Aslan'ın babası Remzi Aslan, kazada hayatını kaybeden Melek Karakaş'ın ailesine ve nakil operasyonunu gerçekleştiren sağlık ekibine teşekkürlerini iletti. Baba Aslan, oğlunun şu anda yoğun bakımda olduğunu ve nakilden sonra kısa sürede sağlığına kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

Melek'in organları ile 4 kişiye hayat verdi

Melek Karakaş'ın kalbinin nakledilmesi yanında, karaciğeri ve böbrekleri de Ankara, Bursa ve Çanakkale'de nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu. Melek'in bu anlamlı bağışı, 5 kişinin yeniden hayata dönmesine imkan sağlayacak.

Emin Furkan'ın Bağış Çağrısı

Emin Furkan Aslan'ın, daha önce hastanede nakil sırası beklerken kalp resmi çizip, "Her bağış yeni bir hayattır" yazdığı ve resimle çekilen fotoğrafını da sosyal medyada paylaşarak bağış çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.