Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Melek’i Örnek Aldı Organlarını Bağışladı

Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ancak ölümünden önce organlarını bağışlayarak 4 kişiye hayat olan Melek Karakaş, vatandaşlara örnek olmayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Melek’i Örnek Aldı Organlarını Bağışladı

Melek’in örnek davranışından etkilenen Kızılay Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı ve Yalova Valiliği İnsan Hakları Kurulu üyesi Eser Çapadağ da organlarını bağışladı.

22 yaşında geçirdiği trafik kazası sonrasında hayata gözlerini yumarak tüm Yalova’yı yasa boğan Melek Karakaş’ın ölümünden 4 gün önce organ bağışı yaptığı ortaya çıkmıştı. Geçirdiği kaza sonrasında organları alınan Melek 4 kişiye hayat olarak tüm Türkiye’ye örnek teşkil etmişti. Genç kızın bu örnek davranışından etkilenen Kızılay Yalova Şubesi Başkan Yardımcısı ve Yalova Valiliği İnsan Hakları Kurulu üyesi Eser Çapadağ, Sağlık İl Müdürlüğü tarafından açılan organ bağışı standına giderek organlarını bağışladı. Tüm vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet eden Çapadağ, “ Yüce dinimize göre, haksız yere bir insanın öldürülmesi, bütün insanların öldürülmesi gibi, ‘Her kim bir hayatı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.’ (el-Mâide, 5/32) ayeti kerimesi ışığında, Allah'ın rızasına vasıl olma niyetiyle, organ bağışında bulundum.  Yalova il sağlık müdürlüğü yetkilileri nezaretinde yapmış olduğum bağış, bu fani âleme biçilen örümüzün nihayetinde, yeni umutların, sevinçlerin de başlangıcına ve nihayet duaların bereketine vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.