Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mavi Bayrak İçin Düğmeye Basıldı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte Yalova'da yaz sezonu hazırlıkları da hız kazandı. Her yıl yaz tatilini Yalova'da geçirmek isteyen yüzbinlerce vatandaş, ilin sahillerinden ve denizinden keyif almak için Yalova'ya geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2024 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2024 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Mavi Bayrak İçin Düğmeye Basıldı

Bu yoğun taleple birlikte sahillerin ve deniz suyunun temizliği de büyük önem taşıyor. Bu çerçevede Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya başkanlığında "İl Yüzme Suyu Komisyon Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda, sahil yüzme suyu kalitesinin artırılmasına yönelik önemli kararlar alındı.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, ildeki teknik personellerden oluşan bir alt komisyon kurulmasına karar verildi. Bu komisyon Yalova'daki tüm sahillerin Mavi Bayrak alma kriterlerini karşılayacak şekilde temizlenmesi ve gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayacak.

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya toplantıda yaptığı konuşmada, Yalova'nın bir turizm merkezi olduğunu ve bu merkezin sürdürülebilir olması ve geliştirilmesi için sahillerin ve deniz suyunun temizliği ve sağlıklı bir durumda olmasının önemli olduğunu vurguladı. Vali Kaya, bu konuda kurumların ve belediyelerin kendi yetki alanında olan çalışmaları titizlikle yapacaklarına inandığını da ifade etti.

Toplantıya Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil, Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel, Yalova Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Osman Karakuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.