Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Marka Genel Kurulu Yalova’da Yapıldı

Doğu Marmara kalkınma Ajansı Genel Kurul Toplantısı Yalova’da gerçekleştirildi. Yalova Valisi Yusuf Erbay, “Ajans bölgedeki gelişmeyi sağlayacak olumsuzlukları ortadan kaldıracak, yatırımcılara yeni imkanlar sağlayacak planlamalarına devam ediyor” de

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

MARKA Genel Kurul Toplantısı Yalova’nın Termal İlçesinde bulunan Termalium Wellness Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Yalova Valisi Yusuf Erbay, Düzce Valisi Vasip Şahin, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Sakarya Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve bu illerin İl Genel Meclisi ile Ticaret Odası Başkanları katıldı.

Vali Erbay toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Toplantı’larından birini daha Yalova’da yaptık. 5 ilin dahil olduğu bu yapılanma da sırayla illerde toplantılar yapılıyor. Bu illerin Vali, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve Ticaret Odaları Başkanları’ndan oluşan 20 kişilik yönetim kurulumuz ilimizde toplandı. Kalkınma Ajansları’nın en önemli özellikleri bölgedeki gelişmeyi sağlayacak olumsuzlukları ortadan kaldıracak yatırımcılara yeni imkanlar sağlayacak ve planlamaları yapacak bir yapılanma olması. Kalkınma Ajanslarını vereceği destek ve oluşturacağı imkanlardan bütün iller gibi Yalova’nın da faydalanabilmesi için gayret sarf ediyoruz. Bugünkü toplantıda bölge ve Yalova için faydalı olacaktır kanaatindeyim” dedi.

Körfez Köprüsü’nün yapılması sonrasında bölgede yaşanacak gelişmelere yönelik planlama çalışmalarının ise sürdüğünü dile getiren Erbay, “Kalkınma Ajansı’nın yetkili olduğu 5 ille ilgili planlama çalışması devam ediyor. Bu planlama çalışması diğer Kalkınma Ajansları ile de koordineli olarak devam ettiriliyor. Bu planlama içerisinde Yalova ve diğer illerdeki gelişmeler de ele alınıyor” şeklinde konuştu.

Bolu Valisi Halil İbrahim Özçimen'in rahatsızlığı dolayısıyla katılamadığı toplantıda 2010 yılı program ve bütçesi üzerindeki gelişmeler ele alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.