Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mag'lar Üniversite Öğrencileri İle Buluştu

MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam olası afetlere karşı nasıl önlemler alınması gerektiği konusunda üniversite öğrencilerine bilgiler aktardı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2017 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Mag'lar Üniversite Öğrencileri İle Buluştu

Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Karaçam, afet sonrasında yaşanan olayın psikolojik boyutunun da ön plana çıktığını söyledi.

Olası bir afete karşı toplumun hazırlıklı olmasını ve bilinçlendirilmesini hedefleyen MAG-DER bu anlamda üniversite öğrencileri ile de buluşuyor. Afete hazır Türkiye Projesi çalışmaları kapsamında Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri ve öğretim görevlisi Ezgi Yalçın'la bir araya gelen MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam öğrencilere afet öncesi, anı ve sonrası ile ilgili bilgiler aktardı. MAG-DER çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Karaçam olası bir deprem sonrasında insanlar üzerinde psikolojik sorunların ortaya çıkmaya başladığına vurgu yapmayı da ihmal etmedi. Yalova’da gerçekleşecek olası bir afet için çalışmalar yaptıklarını, bazı kurum ve kuruluşlarda okullarda afet bilinci eğitimi verdiklerini, tahliye tatbikatları yaptıklarını ve bu yolla halkta bir bilinçlenme oluşturmaya çabaladıklarını ifade etti. Aynı zamanda çocuklarla ilgili ve üniversite öğrencileri ile ilgili projelerini hayata geçirmeye çalıştıklarını ifade eden Karaçam halkın desteğinin oldukça önemli olmasının yanı sıra yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının da ve bu konu ile çalışan sivil toplum kuruluşlarını desteklemelerinin önemi üzerinde durdu. Gönüllülüğün değeri ve önemine vurgu yaptı, gönüllü yönetiminin oldukça zorlu bir süreç olduğundan söz etti. Afetlerin psikolojik boyutu ve afet çalışanlarının psikolojik iyilik halleri ile bilgi paylaşımında bulundu.

Bayrak tepe Mahallesi Lojistik sorumlusu Hasan İleri Koordinatörlerin, Bahçelievler Mahallesi Lojistik sorumlusu Muhittin Mert Lojistikçilerin, Acil Müdahale ekibi Koordinatörü Abdullah Karayaka Görevleri konusunda bilgilendirmeler yaptılar.

Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine kendilerini anlattıktan sonra soru cevap kısmına geçildi. Sivil Toplum Örgütleri ve sosyal hizmet dersine konuk olan Yalova MAG-DER, bölüm öğrencilerinin sorularına samimiyetle ve keyifli yanıtlar verdiler.

MAG-DER Başkanı Sabri Karaçam, "Yalova AFAD’ta sosyal hizmet uzmanı olarak görev Yapan Ezgi Yalçın Aynı zamanda Mahalle afet Gönüllülerine Afet Psikolojisi, Liderlik, Gurup ilişkileri iletişimi konusunda da eğitimler vermektedir. Ezgi Yalçın’a ve Çınarcık Meslek Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine Teşekkür ederim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.