Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Lagün'ün Korunması Çok Önemli"

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Altınova ilçesinde bulunan hersek Lagünü'nü ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar hakkında Altınova Belediye Başkanı Metin Oral'dan bilgiler aldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Lagün'ün Korunması Çok Önemli"

 Öztabak, bir çok kuş türüne ev sahipliği yapan Hersek Lagünü'nün korunması gerektiğini dile getirdi.

Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Hersek Lagünü çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda Ramsar Sözleşmesi ile koruma altına alınan Sulak Alan'da kuş türlerinin daha rahat şekilde üremesi amacıyla gerekli önlemler de alınıyor. Altınova Belediyesi de bu anlamda ciddi çalışmalar ortaya koyuyor. Bölgede yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi almak isteyen AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak Hersek Lagünü'nde incelemelerde bulundu. Altınova Belediye Başkanı Metin Olral'la birlikte Lagün'ü gezen Öztabak kuş türleri, yapılan çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgiler aldı. Lagünde 180 kuş türü tespit edildiğine dikkat çeken Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, "Hersek Lagün Gölü’nün 180 tür kuşun uğrak yeri olduğu belirlendi. Bunların 80’i su kuşu, yaklaşık 100’ü de yırtıcılar, ötücüler ve diğer türlerden oluşuyor. 20’nin üzerinde kuş türünün de burada ürediği biliniyor. Bunlar arasında en önemlileri ise poyrazkuşu, uzunbacak, halkalı küçük cılıbıt, akdeniz martısı ve sumru. Zira bu kuş türlerinin nesli tehlike altında. Yine buranın doğa severler tarafından daha iyi tanınmasını ve doğa turizmine açılmasına yönelik çalışmalarımızda var. Bu kapsamda bir Kuş Gözlem Evi yapmak istiyoruz. Vatandaşlar buraya gelerek kuşları dürbünlerle gözlemleyebilecekler" dedi.

AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ise, "Hersek Lagünü ülkenin en önemli kuş konaklama ve üreme alanlarından birisi olduğunu biliyoruz. O nedenle de koruma altına alındı. Bir çok nesli tehlike altında olan kuş türü burada üreme imkanı buluyor. O nedenle lagünün korunması çok önemli. Altınova Belediyesi'nin burası ile ilgili ne denli hassas davrandığını biliyoruz. Çalışmaları ve projeleri de yakından takip ediyoruz. Doğal yaşamın korunması ve bizden sonraki nesillere de aktarılması anlamında yaptığı çalışmalardan dolayı Altınova Belediyemizi kutluyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.