Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kutsal Topraklara Gittiler

Yalova Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen 14 günlük Umre turu ile kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlar dualarla uğurlandılar.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kutsal Topraklara Gittiler

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 46. Umre Turu kapsamında Yalova'dan kutsal topraklara gidecek olan 96 vatandaşlar için bir tören düzenlendi. Atatürk Stadyumu karşısındaki törene Yalova Müftü Yardımcısı Kahraman Yaman da katıldı. Yaman burada yaptığı konuşmada, "Yaşayan insanın bir vücut yapısı, bir de gönül dünyası vardır. Mutluluk, gönül dünyası ile ilgili bir olgudur. Umre ibadeti, kişinin manevi hayatını gözden geçirmesi ve ruhi bir yenilenmeye tabi tutulabilmesi için önemli bir fırsattır. Kişinin objektif olarak kendini denetlemesi ile hayat yolculuğundaki yerini tespit etmesi; Yüce Allah (c.c)’ı daha da yakından tanımasına vesile olacaktır. Bu bedenle umre ibadetinin ulaştıracağı olgunluğa erişilmesi için, kutsal topraklardaki ibadet fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Yani umre ibadetinin bir seyahat aracı olarak değil, Allah (c.c)’a kendini affettirmenin bir sebebi olarak değerlendirilmesi icap eder. Umre ibadetine niyet eden insan, hayatı üzerindeki hayırlı bir şeylerin oluştuğunu manevi olarak bizzat hisseder. Çünkü her ibadette olduğu gibi, umre ibadetinin temelinde de Allah (c.c) rızası vardır. Zira Cenab-ı Hakk ayet-i kerimede ; 'Haccı da Umreyi de Allah için tamamlayın’ buyurmaktadır. Yani Umre ibadetini yapmaya niyetlendiyseniz, şart ve fiillerinden herhangi bir şeyi eksiltmeden, ibadete batıl ve hurafe şeyleri karıştırmadan, emredilen her şeyi tam olarak eda edin. İhlas ve samimiyetle dünyevi bir maksat gözetmeksizin Umre ibadetinizi mükemmel bir şekilde ikmal edin demektir" dedi.

Ardından yakınlarından helallik alan vatandaşlar otobüslere bindiler. Dualar eşliğinde yola çıkan vatandaşlar 14 gün boyunca kutsal topraklarda ibadetlerini gerçekleştirecekler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.