Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köylülerin Pazar İsyanı

Pazaryerinin yenilenmesi projesi nedeniyle Cumartesi Pazarı ilk kez İstiklal Caddesi’nde yapıldı ancak özellikle köylüler, tezgahlarının ara sokaklara verilmesine isyan ederek siftah bile yapamadıkları için Pazarcılar Odası’na ateş püskürdü.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Köylülerin Pazar İsyanı

Cumartesi Pazarı, ilk kez İstiklal Caddesi ve ara sokaklarında kuruldu. Hafta içi yapılan kura çekimlerinde Cumartesi Pazarı için 3 kez kura çekiminin yenilendiğini ve Yalova’nın köylülerinin ara sokaklara atılarak mağdur edildiğini söyleyen Elmalık, Kocadere, Akköy, Samanlı, Kadıköy, Safran, İlyasköy, Dereköy pazarcıları ise adeta isyan etti.

Pazarda 420 parselin bulunduğunu, bunların 290’ının cadde kısmında, 165’inin ise ara sokaklarda yer aldığını belirten köylüler, “Kura çekimi iki kere iptal edildi. İlk çekildiğinde Kadıköy pazarcılarına 60-120 arası ana caddedeki yerler çıkmıştı. Sonra dışarıdan gelen pazarcılar itiraz ettiler, çıngar çıktı. Kuralar yenilendi. Bir kez daha iptal edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bozacı son olarak kura çektiğini ve bunda ne çıkarsa onu uygulayacağını söyledi. Kurada Gemlik, Orhangazi ve Bursa’dan gelen pazarcılara ana cadde çıkınca onlar sesini çıkarmadı. Bizler böylece kendi memleketimizde üvey evlat muamelesine maruz kaldık. Öğlen oldu daha siftah yapamayan çok esnaf var ara sokaklarda” diye tepki gösterdiler.



METEOROLOJİ SOKAK’TA KADIKÖYLÜLER TEPKİLİ

Kadıköy’den gelen pazarcılar ise 60 parsel olarak kuraya girdiklerini, iptal edilen kuralar sonrasında 20 parselin ana caddede, geri kalanların ise Meteoroloji Sokak’ta kaldığını belirterek, vatandaşın ara sokaklara girmediğini, sokakta trafik akışının da olmasının sıkıntı yaşattığını söyledi. Kadıköylü pazarcılar Cemile Şahin, Hanife Gül, Hamit Yıldırım, Ayşe Kılıç, “Henüz siftah bile yapamadık. Sabah tezgah açıp, siftah yapmadığı için morali bozulup tezgahını toplayıp köye dönenler var” diye konuştu.



AKKÖY VE SAMANLI KÖYLÜSÜ İSYANDA

Tükenmez Sokak’ta tezgah verilen Akköy, Samanlı ve Safran Köylüleri de yeni pazaryerinde kendilerine verilen yerlerde iş yapamadıklarını dile getirerek dert yandı. Köylülerden Ferhat Güney, “Kuralar birkaç kez iptal edildi. Yalova köylüsüne resmen ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.