Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Köylere Akıllı Saat Takılacak”

Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, köylerde de su tasarrufunun sağlanması adına köylere akıllı su sayacı takılmaya başlanacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Köylere Akıllı Saat Takılacak”

Yaz aylarında Yalova’da yaşanan su krizinin çözümüne yönelik Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’dan açıklama geldi. İlde suyun ekonomik ve tasarruflu kullanımını sağlamak adına adımlar atacaklarını dile getiren Kaya, “Yaz dönemi yaklaşıyor. Yaz döneminde köylerimizin en büyük sıkıntısı su sorunu. Dolayısıyla biz İl Özel İdare olarak bu dönemde şöyle bir çalışma başlattık. Bütün köylerimize akıllı saat sistemini yerleştireceğiz. Bütün hanelerimize bu akıllı saatleri takacağız” diye başlayan Vali Kaya, “Bunu neden yapıyoruz? Bizim içme suyumuz en değer verdiğimiz varlığımız. Dolayısıyla bunun tasarruflu bir şekilde kullanılması da bizim için çok büyük önem arz ediyoruz. Biz yakın zamanda muhtarlarımızla toplantımızı yaptık” dedi.

Bu projenin hızla hayata geçirilebilmesi için bir ekip oluşturulduğunu ve İller Bankası’ndan da kredi alındığını vurgulayan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, “Bunların her birisini köylerimizde en kısa zamanda takacağız. Ayrıca şuna da talibiz: biz iki tane profesyonel ekip oluşturacağız. Köylerimizdeki bütün suyla ilgili teknik problemleri, alt yapı sorunlarını özel idarenin oluşturmuş olduğu bu ekipler çözecek. Artık muhtarlarımızın da yönetiminde bu alanın kalmasını çok istemiyoruz. Çünkü onlara da çok büyük yük oluşturuyor.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.