Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kooperatifler İçin Son Tarih 26 Nisan

 Yalova Ticaret İl Müdürü Alparslan Tunalı, kooperatiflere yönelik önemli bir uyarı yaparak, kooperatiflerin tüm ortaklara ait kimlik, iletişim, pay ve ödemelerine ilişkin bilgilerin ve 26 Ekim 2021 sonrasında yapılan tüm olağan ve olağanüstü genel kurul toplantılarına ilişkin bilgi ve belgelerin 26 Nisan 2024 tarihine kadar Kooperatif Bilgi Sistemine yüklemeleri gerektiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2024 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2024 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kooperatifler İçin Son Tarih 26 Nisan

Yalova Ticaret İl Müdürü Alparslan Tunalı, 1163 Sayılı Kanun kapsamında faaliyet gösteren kooperatiflerin adli ve idari cezalarla karşılaşmaması için önemli bir açıklama yaptı. Tunalı açıklamasında, 26 Nisan 2024 tarihine kadar tüm ortaklara ait kimlik, iletişim, pay ve ödemelerine ilişkin bilgilerin ve 26 Ekim 2021 sonrasında yapılan tüm olağan ve olağanüstü genel kurul toplantılarına ilişkin bilgi ve belgelerin Kooperatif Bilgi Sistemine (KOOPBİS) yüklenmesi gerektiğini vurguladı. Yönetim kurulu yıllık faaliyet raporunun, bilanço, gelir-gider farkı hesaplarının ve denetçilerin tanzim edecekleri raporların da genel kurulun yıllık toplantısından en az 15 gün önce KOOPBİS'e işlenmesi gerekiyor. Anasözleşme intibak işlemlerinin ise 26 Ekim 2024 tarihine kadar tamamlanması aksi halde kooperatif münfesih hale gelecek.

Kooperatiflerin yönetim kurulu üyeleri veya yetkilendirecekleri kişi tarafından da aşağıdaki görevler yerine getirilmesi gerekiyor: Yeni ortakların kimlik, iletişim, pay ve ödemelerine ilişkin bilgilerini, ortaklığa kabule dair yönetim kurulu kararının alındığı tarihten itibaren, ortağın genel kurul toplantısına katılmasını engellemeyecek şekilde en geç on beş gün içinde KOOPBİS'e kaydetmek.

Kooperatif ortaklarına ilişkin bilgi güncellemelerini KOOPBİS'te ilgili alanlara en geç on beş gün içinde işlemek. Genel kurul toplantısına katılmaya hak kazanmış olan ortakları gösteren listeyi KOOPBİS üzerinden almak. Yönetim kurulu yıllık faaliyet raporunu, bilançoyu, gelir gider farkı hesaplarını ve denetleme organı ile dış denetçilerin raporlarını, toplantı gündemini ve idari mali durumuna ilişkin güncel bilgilerini genel kurulun yıllık toplantısından en az on beş gün önce KOOPBİS'e işlemek.

Genel kurul toplantılarından sonra toplantıya ilişkin tutanak, gündem, imzalı hazirun listesi belgelerini, toplantıyı takip eden on beş iş günü içerisinde KOOPBİS'e yüklemek. Organlarında, hukuki durumlarında ve kooperatif künyesinde meydana gelen değişikliklere ilişkin gerekli güncellemelerin yapılabilmesi için taleplerini, tescil ve ilanı gerçekleşen bir husus varsa ilgili sicil müdürlüğü, MERSİS numarası ve gazete ilan tarihi bilgileri ile birlikte, değişikliğin gerçekleştiği tarihten itibaren en geç on beş gün içinde İl Müdürlüğüne bildirmek. KOOPBİS'ten ve Bakanlığın internet sayfasından erişilebilen, kişisel verilerin KOOPBİS ile işlendiğini belirten aydınlatma metnini, kooperatifin merkezinde ve genel kurul toplantısının icra edileceği yerde herkesin görebileceği şekilde bulundurmak. KOOPBİS'te yetkisi dışında kalan konularda güncelleştirmelerin yapılabilmesi için İl Müdürlüğüne bildirimde bulunmak.
Yalova Ticaret İl Müdürlüğü, kooperatifleri bu konuda hassasiyet göstermeye ve gerekli işlemleri zamanında tamamlamaya davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.