Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçum Babam Projesine Bakanlık Desteği

Spastik Engelliler Federasyonu tarafından hayata geçirilen "Koçum Babam" projesine, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 93 bin 546 TL ödenek sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2017 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Koçum Babam Projesine Bakanlık Desteği

Spastik Engelliler Federasyonu tarafından organize edilen ‘Koçum Babam’ projesinin gerçekleşecek olan 10 aylık süreci tanıtıldı. Koçum Babam projesine Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği paydaşlık ediyor. Aynı zamanda projeye İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı da destek sağlıyor. 10 aylık bir süreç sonunda babaların engelli çocukları ile doğrudan temas sağlayarak farkındalık oluşturulacağını kaydeden Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, projeyi anlattı.

Arslanhan, katılımcı babalar ve dernek üyeleri ile bir araya geldiği tanıtım programında projeyi şöyle değerlendirdi: “Genel olarak çocukları ile anneleri ilgilendiği için biz bu projede babaları dahil etmek istedik. Burada da babayı ailede yaşam koçu olması, çocuğuna bu yönde rehberlik etmesini amaçladık. Projemizi İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na sunduk. Proje hazırlanırken birçok destek sağladılar. Projemiz bakanlık tarafından kabul gördü. Kabul gören projemize İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı 93 bin 5 yüz 46 TL ödenek gönderdi. Bu da bizim işimizi oldukça kolaylaştırdı. Yapacağımız her şeyi uygulama fırsatı verdikleri için İçişleri Bakanlığı’na ve Dernekler İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.  Projeyi hazırlarken paydaşlarımız Yalova Yeni Yaşam Engeliler Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de yanımızda durdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve ekip arkadaşlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyorum. Fark Özel Eğitim Merkezi ve Gerçek Dünya Özel Eğitim Merkezi de bizleri hiç yalnız bırakmadılar. Biz kurum ve kuruluşlar olarak bir şeyler yapıyoruz ama en önemlisi dışarıdan desteklerin gelmesi bizleri çok onurlandırıyor. Yalova Belediyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Hanım’ın da destekleri yadsınamaz. Yalova AK Parti Milletvekili Fikri Demirel de üzerine sorumluluk alarak işin takipçisi oldu. Bu işin en önemli faktörü babalar, onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu bağlamda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum, iyi ki varlar.”

Koçum Babam projesinin 10 ay boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlerini anlatan Arslanhan, şu ifadelere yer verdi: “50 babamız var, iki grup halinde çalışacağız. Projemiz her ayağını anlatabileceğimiz web sitemizde hayata geçti.  Bu işin takipçisi olmak isteyenler www.kocumbabam.com adresinden projeyi takip edebilirler. Proje sürecimizde babalarımızla birlikte iki tane gezi düzenleyeceğiz. İlk olarak Bursa at çiftliğini ziyaret edeceğiz. Babalar çocukları ile vakit geçirecekler. Yanımızda eğitmenlerimizde olacaklar, baba ve çocuk ilişkisi gözlemleyecekler. İkinci olarak da Konya’ya bir gezi düzenleyeceğiz. Çoğu babanın çocukları ile uzun yola gitmediğini biliyoruz. Bu kapsamda bu gezi her iki taraf için de güzel olacak. Gruplar 5 ay boyunca psikolog ve özel eğitim uzmanı ile eğitime tabii olacaklar. Burada yapılan tespitler Yalova Üniversitesi ile hazırladığımız çalıştayda derlenecek, fotoğraflanacak ve sonunda kısa bir film haline getirilecek. Bu süreci baştan sona kadar görüntüleyeceğiz. Bu filmi de kurum ve kuruluşlara sunarak rotamızı belirlemiş olacağız. Proje sonunda bir gala gerçekleştireceğiz. Galada ne yaşadıysak kamuoyu ile paylaşacağız. 10 ay hep beraber olup, Koçum Babam projesi ile babaların bu işte farkındalığını artıracağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.