Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kışa Girerken Baca Temizliğine Dikkat

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yaklaşmakta olan kış mevsiminde olası yangınlara karşı vatandaşları, bacalarında oluşan kurumları temizletmeleri konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Vatandaşların sorunsuz ve yangın riskinden uzak bir kış yaşamaları için, baca temizliğinin uzman kişilere yaptırılması gerektiği vurgulandı.

Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Havaların soğumaya başladığı ve ısıtma cihazlarına daha çok ihtiyaç duyulduğu bugünlerde baca yangınlarından korunmanın tek yolunun sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise vatandaşlarımızın bacalarını, ister normal soba, ister doğalgaz ya da katı yakıtlı olsun mutlaka yılda en az bir defa temizletmeleri gerekiyor. Kış aylarındaki karbon monoksit zehirlenmeleri ve yangınların önemli bir bölümü bacaların tıkanması sonucu meydana gelmesinden ötürü zamanında alınmayan önlemlerin vatandaşlarımızın hayatlarına mal olmaması için yapılan uyarının dikkate alınması gerekiyor.”

Baca yangınlarının genellikle alt katlarında lokanta, pastane, kebap, pide ve ekmek fırınları gibi işyerleri bulunan, bacalarını temizletmeyen binalarda meydana geldiği hatırlatılırken vatandaşların baca temizliğine önem vermemesi ve ihmal etmesi sonucu baca içerisinde oluşan tabaka bir petrol ürünü gibi tehlike oluşturacağı ve yangın riskini artıracağı belirtildi. Vatandaşların kendi yöntemleriyle bacaya bir şey dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalışmamaları hatırlatılırken, kendi yöntemleri ile açmaya çalışmaları sonucunda baca duvarının yıkılmasına ve tahrip olmasına daha pahalı inşaat masraflarına neden olacağından baca temizliğini uzman kişilere yaptırılması gerektiği vurgulandı.

İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada kış aylarında karşılaşılan bir diğer durumun da baca tıkanıkları sonucu meydana gelen karbon monoksit zehirlenmeleri olduğu ifade edildi. “Sobanın kurulu olduğu odada uyunmamalı, soba yanında uyumak zorunda kalınması halinde ise soba mutlaka söndürülmeli, kişiler sobadan en az 1.5 metre uzakta ve kapıya yakın bulunmalı , kapı ise gece boyunca aralık bırakılmalı” açıklaması yapılırken acil bir durumda ALO YANGIN 110 servisini aradığında ihbarı verirken, nasıl konuşması ve ne tür bilgiler vermesi hususunda ihbarın çabuk ve doğru olmasının müdahaleyi de hızlandıracağı belirtildi.

Vatandaşlar herhangi bir sorunla karşılaşıldığında vatandaşların ALO YANGIN 110 numaralı telefonları 24 saat ücretsiz arayabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.