Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Kaytazdere Kabuk Değiştirdi"

Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal göreve geldiği günden beri yapılan çalışmalarla beldenin adeta kabuk değiştirdiğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 08:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Kaytazdere Kabuk Değiştirdi"

Kautazdere Belediye Başkanı Ali Kangal göreve geldiği günden beri beldede yapılan çalışmaları özetledi. Beldenin her geçen gün modernleşen ve gelişen yaşam alanına dönüştüğüne vurgu yapan Kangal, "Kaytazdere'de çok şey değişti. Bir kere gezdiğinizde nelerin değiştiğini görebilirsiniz. Öncelikle daha temiz bir Kaytazdere var artık. Sahili, sokakları, mesire alanları, geri dönüşümü destekleyen vatandaşlarıyla yaşanabilir bir Kaytazdere.

Bir Kır Bahçemiz vardı ama orada bir faaliyet yoktu. Belediye olarak orayı kullanılabilir bir toplanma alanına çevirdik ve bugün 500 TL gibi cüzi bir ücretle düğün yapılabilir lüks ve güzel bir mekan oldu. Hatta sadece bölge halkımız değil, birkaç kez gördüm bir organizasyon şirketi düğün mekanı düğünler yapıyor, insanları buraya taşıyor.

Biz küçük bir beldeyiz, kış nüfusumuz baz alınıyor ve az nüfusumuz var. Bu yüzden az bir bütçemiz var. Küçük bütçe ile büyük işler yapmaya çalışıyoruz. Projelerimiz bu yüzden gönüllülük esaslı oluyor. En sevdiğimiz ve gönül verdiğimiz Sevgi Evi Projemiz var. Burada Kaytazdere kadınlarımız var ve gönüllük esası ile çalışıyorlar. Mesela eski eşyalarınız giymediğiniz ama giyilebilir kıyafetleriniz onları alıyorlar, yıkıyorlar, paketliyorlar ve ihtiyaç sahiplerine tamamen ücretsiz olarak verilecek şekilde raflara diziyorlar. Bazen ihtiyaç sahiplerinin direkt evlerine götürüyorlar. Burada memur olarak çalışmış ve tayini çıkmış vatandaşlarımız, nakliye parası vermemek için kullanılabilir ev eşyalarını bırakabiliyor. Sevgi Evi bu eşyaları alıyor, ihtiyaç sahiplerine götürüyor.

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezimiz, onlar için geçekleştirdiğimiz çalışmalarımız var. Sanat için belediyemizin bir Türk Sanat Müziği Korosu var. Yelken Spor kulübümüz var, gençlerimizi yelken sporuyla tanıştırdık ve milli sporcular yetiştiriyoruz. Kentimizin güzelleşmesi için çocukların oyun alanlarını arttırıyoruz, çocuk parkları yapıyoruz. Okullarımıza ve camilerimize özen gösteriyoruz, temizliği ve tüm ihtiyaçlarını bizler sağlıyoruz. Bizden önce Ramazan ayında etkinlik ve iftar programı pek yapılmıyordu, bu eksikliği kapattık. İftar programı ve Ramazan etkinliklerimiz var.

Fitness ve pilates salonlarımız var. Kadınlarımıza özel pilates derslerimiz var. Pastacılık kursu, ahşap boyama kursu, resim kursları açtık. Halk Eğitimle iş birliği içinde eğitimlerimize devam ediyoruz. Kursiyerlerimiz dönemsel olarak bunları sergiliyor ve talep olursa bunları satarak emeğinin karşılığını ekonomik kazanca çeviriyor. Bunu sahilimizde bulunan Sanat Sokağı'nda yapabiliyorlar ve yazın burada satış yapabiliyorlar. Kentimizde akıllı su sayacı uygulamasına geçtik. Böylece ön ödemeli su sayaçları ile hem su tasarrufu sağlıyorlar hem kaçak kayıp ve borçtan kurtuldular. Halk meclisleri düzenliyoruz. Bazen senede bir iki kere bile oluyor. Halkımızla buluşuyoruz ve hesap veriyoruz. ‘Bunu yaptık, bunu yapacağız, bu bütçemiz, bu kadar harcadık.' Bunları halkımızla paylaşıyoruz ve şikayetleri, istekleri dinliyoruz. Sahil düzenleme projemiz en büyük değişimimiz. Bunun dışında kendi imkanlarımızla bir çok noktaya kamera sistemi kurduk. Yeterli olmasa da güvenlik noktasında bir ihtiyacımızdı, sahilde özellikle kamera sistemimiz var. Kaytazdere'de imar uygulaması gerçekleştirdik. İmar planlarında 18. madde uygulaması denen bir uygulamayı gerçekleştirdik. Yerimiz var ama tarla vasfında ve üzerine yatırım ya da proje geliştiremiyorsunuz. Planda alan var ama hizmet yapamıyorsunuz, yol açamıyordunuz. Bunu çok önemsedik ve 18 uygulaması gerçekleştirdik. Artık planda yol var, park var ve bunlar hayata geçecek. Parselleri değerlendirebileceğiz. Hizmet götürebileceğiz. Yollarımızda hız kesicilerimiz yoktu. Sakin ve küçük bir beldeyiz. Halkımız için hızlı araç kullananlar ciddi bir tehlikeydi. Bizlerde hız kesiciler yaptık. Tabi gelen misafirlerden tepki aldı. Hız yapamadıkları için ama yaşayanlarımızın güvenliği için sağlıklı bir çalışma oldu. 17 bin metre kare parke yol, bin 500 metre kare asfalt yol yaptık. Yollar yapmakla bitmiyor, devam ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.