Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karpuz’da Dilim Erik Ve Kiraz’da Gram Dönemi

Kilosu 60 TL’den tezgaha oturan ithal Karpuzların fiyatı el yakıyor. Buna rağmen Karpuz almak isteyen vatandaşlar ise Karpuzu dilimle satın almayı tercih ediyor. Erik ve Kiraz’ın ise adeta yanına bile yaklaşılmıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Karpuz’da Dilim Erik Ve Kiraz’da Gram Dönemi

Henüz yerli karpuzun piyasaya çıkmadığı ülkemizde İran’dan gelen ithal Karpuz manav ve Pazar tezgahlarında yerini aldı. Şu an için astronomik fiyatlarla satışa sunulan Karpuz seyirlik olmaktan öteye gitmiyor. Kilosu 60 TL’den satılan Karpuzu almakta ısrar eden vatandaşlar ise dilim tercih ediyor. 10 kiloluk bir Karpuz’u 600 TL’den satamayacağını bilen manavlar ise tezgahlarına dilimlenmiş karpuzlar koyuyorlar. Dilimi 150 lira civarında satılan Karpuz’un fiyatının önümüzdeki günlerde yerli Karpuz’un piyasaya girmesi ile birlikte düşmesi bekleniyor.

Kiraz ve Erik’in fiyatı dudak uçuklatıyor
En az Karpuz kadar Erik ve Kiraz da fiyatı ile dudak uçuklatıyor. Tezgahta yerini az da olsa alan Erik ve Kiraz da yine 600-800 aralığında kilo fiyatı ile vatandaşa ulaşıyor. Böyle olunca vatandaşlar gramla almayı tercih ettikleri Kiraz ve Erik için şu sıralarda 100 gram için 60-80 TL aralığında bir fiyat ödemeyi göze alıyor.

“Düşer ama çok düşmez”
Manav Mehmet Sanır vatandaşların Karpuzu dilimle, Erik ve Kirazı ise gramla almaya çalıştığını ifade ederek, “Henüz tezgahlarda yer alan Karpuz ithal, Kiraz ve Erik ise erkenci türler. Önümüzdeki günlerde fiyatlar ciddi şekilde düşer. Buna rağmen nakliye masraflarındaki artış nedeni ile yine de geçen yıllara oranla fiyatların çok daha yukarılarda olacağını söylemek için kahin olmaya da gerek yok” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.