Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaplıcalarda Bayram Yoğunluğu Erken Başladı

Yalova’nın turizm merkezi olan Termal İlçesindeki Termal Kaplıcalarında Ramazan bayramı yoğunluğu bu yıl beklenenden bir hayli erken başladı. Rezervasyonlarla tesislerde yüzde 50 doluluk oranı yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kaplıcalarda Bayram Yoğunluğu Erken Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Kaplıca İşletmeleri her yıl olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da yoğun bir ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram tatilinin 9 güne çıkartıldığını duyurması sonrasında tatil planları yapan vatandaşların ilk tercihleri arasında Termal Kaplıcaları yer aldı. Bayrama 10 günün üzerinde zaman olmasına rağmen kaplıcalarda gerçekleşen rezervasyonlarla doluluk daha şimdiden yüzde 50’yi buldu. Vatandaşların yoğunluğu öngörerek erken rezervasyon yaptırmayı tercih ettiklerini ifade eden Termal Kaplıca İşletmeleri Müdürü Levent Karanlık, “Her yıl olduğu gibi bu yılda tesislerimiz vatandaşlarımızdan büyük bir ilgi görüyor. Tatil süresinin 9 güne çıkartılması ile birlikte rezervasyonlarda patlama yaşadık. Tesislerin dolmasından endişe eden vatandaşlar erken rezervasyon seçeneğine yöneldi. Şu anda tesislerde yüzde 50 doluluk oranını yakaladık. 1 hafta içerisinde yüzde 100 doluluk oranını bulacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Ege ve Akdeniz’i değil Termal’i tercih ettiler
Termal’in doğası ve şifalı suları kadar metropollere yakınlığının da bir tercih nedeni olduğuna vurgu yapan Karanlık, “Termal ilçemiz İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi 3 büyük metropolün ortasında yer alıyor. Milyonlarca insanın yaşadığı bu metropollerden tesislerimize ulaşım maksimum 1,5 saat. Vatandaşlar doğal olarak Termal Kaplıca Tesislerini tercih ediyorlar. Bayramın bu yıl bahar aylarına denk gelmesi ve havaların da halen soğuk olması tatil için Akdeniz ve Ege’nin tercih edilmesinin önüne geçti. Bu noktada vatandaşlar Termal’e yöneldi.” diye konuştu.

Osmangazi köprüsünün etkisi görülüyor
Osmangazi Köprüsü’nün yapılması sonrasında Termal’e sadece Ortadoğu ülkelerinden değil dünyanın bir çok noktasından yabancı turist gelmeye de başladığını dile getiren Termal Kaplıca İşletmeleri Müdürü Levent Karanlık, “Dünyanın her hangi bir ülkesinden uçakla Sabiha Gökçen Hava Alanına gelen bir turistin Termal Kaplıca Tesislerine ulaşması 1,5-2 saat sürüyor. Dolayısıyla bu tesislere gelen yabancı turist sayısını olumlu etkilerken dünyanın her bir noktasından ziyaretçi ağırlamamıza da imkan verdi. Yani Osmangazi Köprüsünün artılarını hizmete girdiği andan beri hissediyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.