Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahvaltı Sohbetlerinin Konuğu Koçal Oldu

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yalova Temsilciliği “Kahvaltı Sohbetleri” adı altındaki etkinliğinin ikincisini de Belediye Başkanı Yakup Koçal’la Yürüyen Köşk’te gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Toplantıda, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal; Yalova için neler planladığını, ne tür çalışmalar yapacaklarını, nasıl bir kent arzuladığını anlatırken Mimarlar Odası yerel yönetimi, kentleşme sürecinin temel öğesi olarak gördüğünü ve meslek odalarıyla diğer uzman kuruluşların mesleki görüş ve politikalarını gerek toplumla paylaşımları, gerekse yöneticilere aktarmalarını çok iyi değerlendirmeleri gerektiğine inandıklarını belirtti.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yalova Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı
İsmail Hakkı Gültekin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bizler Mimarlar Odası olarak “TOPLUM YARARINA MİMARLIK” ilkesinden hareket ederek çekince ile karşıladığımız olayları eleştirerek, iyi yapılan işleri de öveceğimizi belirtmek isteriz. Sayın Başkan meydan ile eleştirilerimize açık gönüllülükle cevap verdi. Meydanın daha bitmediğini, peyzajının da yapılacağını belirtti. Yalova’nın meydanlara, rekreasyon alanlarına, kimliğine uygun çok sesli kültürel ve sanatsal etkinliklere, Yalova’yı Yalova yapan objelere ihtiyacı var. Sayın Başkan şeffaf belediyeciliğin hazırlığı içinde olduğunu anlattı. Gazipaşa Caddesinde kıyının rekreasyon alanlarının Haziran ayı içinde bitirileceğini öğrendik. Bitirilmeden eleştiri ve övgü yapmayacağız. Kıyıda kum toplanması için yapılan mahmuz’un (suyun direncini kıran ve kum toplanması için yapılan taş çıkıntı) Milli Emlak müdürlüğünce engellendiğini anlattı.
Yalova’da büyük bir onay müessesi hakim. Yalova için yapılacak iyi şeylerde kamu kurum ve kuruluşlarının, siyasi partilerin aynı şemsiye altında toplanmasını istiyoruz. Yerel yöneticilerin ellerinde bulundurduğu yetkileri, toplumsal beklentileri, gerçekleştirmek için kullanmalarını diliyoruz. Ayrıca az sayıda eleman olmasına rağmen, Yürüyen Köşkte bizlere, canı gönülden hizmet eden, çalışanlara teşekkür etmeyi borç biliriz”


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.