Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlara Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlamaya yönelik gerçekleştirilen Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Faz Seminerlerinin büyük bir ilgi gördüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2023 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kadınlara Finansal Okuryazarlık Eğitimi

Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlamak için finansal okuryazarlık eğitimi düzenliyor. Eğitime katılan kadın kooperatifleri üyeleri, para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları gibi konularda bilgi ve farkındalık kazanıyor. Yalova Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, yaptığı açıklamada, eğitimin “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti. Laçin, eğitimin amacının kadınların finansal okuryazarlık konusunda bilgi ve farkındalıklarını artırmak olduğunu söyledi.

Eğitimin aynı zamanda kadınların çalışma ve sosyal güvenlik hakları, ekonomik güçlenme, teşvik ve destekler hakkında bilgi ve deneyim paylaşımına da imkan tanıdığını ifade eden Laçin, eğitime katılan kadın kooperatifleri üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

Eğitime katılan kooperatiflerden biri de Çınarcık Hanımelleri Kooperatifi oldu. Kooperatif üyeleri, coğrafi işaretli Çınarcık işinden yapılmış hediyelik eşyalar ile kızılcık murabbası, reçelleri, hamur işleri gibi gıda ürünleri üretiyor. Kooperatif üyeleri finansal okuryazarlık eğitimine oldukça ilgi gösterdi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.