Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın Çiftçilere Girişimcilik Eğitim Veriliyor

İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile Yalova'da ki 48 kadın çiftçiye "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında, "Tarımsal Girişimcilik" eğitimi verilmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kadın Çiftçilere Girişimcilik Eğitim Veriliyor

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında Yalova'da kadın çiftçilerin eğitimlerine başlandı. İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile 48 kadın çiftçi 72 saat sürecek eğitimden geçecekler. Konuyla ilgili bilgi veren İŞKUR Yalova İl Müdürü Erhan Dede, "Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının oluşturulması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.” dedi. 
Kadın çiftçilere eğitim sonrasında sertifika verileceğini de dile getiren Dede, "Bu program kapsamında, eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Çalışma ve İş Kurumu Yalova İl Müdürlüğü/Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve KOSGEB koordinasyonunda kurulacak proje değerlendirme komisyonunca seçilecek Projelere verilecek destekleme miktarı 30.000 TL’dir. Kadın çiftçilerin hazırlayacağı; bitkisel üretim; tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, endüstri bitkileri, tıbbi - aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik. Hayvansal üretim; küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipekböcekçiliği. El sanatları; ormancılık, sepetçilik, dokuma. İşleme- pazarlama, aile işletmeciliği,  kırsal turizm konulu projelere destek verilecektir" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.