Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtfaiye Haftası Kutlanıyor

Yalova Belediyesi 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası dolayısıyla çeşitli tarihlerde ve belirlenen okullarda yangın söndürme, kurtarma, gösteri ve tatbikatı yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Bu tatbikatların ilki Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım İlköğretim Okulunda yapıldı.

İtfaiye ekipleri okulun öğrencileri ve personeline yangın tatbikatı yaptırarak, tahliye ve yangınlarla mücadele tatbikatı yaptırılarak olası bir yangın anında duruma nasıl müdahale edileceği konusunda detaylı bilgi sahibi oldu. Tatbikatlar 25 Eylül Perşembe günü saat 11.30’da İsmetpaşa İlköğretim Okulunda, 26 Eylül Cuma günü saat 11.30’da Org. Selahattin Risalet Demircioğlu İlköğretim Okulunda devam edecek.



Yalova İtfaiyesi 51 personel ve 12 araçla çalışıyor

Yalova İtfaiyesi 1947 yılında 2 kişilik bir ekip ve 1 araç ile çalışmaya başlayarak aynı görev bilincini itfaiyemizin her koşulda ve hiçbir menfaat gözetmeden özveriyle sürdürüyor. Yalova İtfaiyesinin 51 personel ve 12 araçla Türkiye’nin araç ve personel yönünden en iyi itfaiye teşkilatları arasında olduğunu belirten Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürü Bekir Kaş: “Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi itfaiyemiz önleme, kurtarma, eğitim ve söndürme görevlerini en iyi şekilde sürdürüyor. 24 saat çalışarak görevini yerine getiren Müdürlüğümüz bu doğrultuda araç ve ekipmanın modernizasyonunu sürekli yenileniyor. İtfaiyemizin tüm çalışmaları ve amacı geleceğe daha iyi hazırlanmak ve görevini en iyi şekilde yerine getirmektir. Zamanında olaylara müdahalede bulunmak için çaba sarf eden Müdürlüğümüz sorumluluklarının bilinciyle çalışmalarını sürdürecek.”



Yangın tedbirleri alınmalı

Öte yandan İtfaiye Haftasına özel Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce yapılan açıklamada tedbirsizlik ve dikkatsizlik yüzünden çıkan yangınların büyük zararlar doğuracağı belirtildi. Bununla ilgili alınacak tedbirlerde çocukların ateş ve kibritle oynamamaları, insanların ormanların içinde gelişigüzel ateş yakmamaları, yanmakta olan ocakta, mangalda ve sobada etrafa ateş parçaları düşürülmemesi, yakılan kibrit ve sigaranın söndürmeden atılmaması, evde, okulda ve benzeri yerlerde elektrik tesisatları ile oynanmaması gibi hususlara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.