Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstiridye Mantarı Her Derde Deva

Son yıllarda satışı artış gösteren İstiridye Mantarı Yalova'da da ilgi görüyor. Üretimi talebi karşılamadığı için nadir bulunan İstiridye Mantarı bilim çevrelerince de her derde deva olarak niteleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İstiridye Mantarı Her Derde Deva

Yalova'da kültür mantarı olarak da yetiştirilmeye başlanan İstiridye Mantarı görüntüsü ve lezzeti ile ilgi görmeye başladı. Ancak bu mantar türünü cazip haline getiren lezzetinden çok bir çok rahatsızlığın iyileşmesinde tıbbi tedaviye sağladığı doğal destek. Üretimi ülke genelinde olduğu gibi Yalova'da da oldukça az olan İstiridye Mantarı buna rağmen her keseye hitap edecek fiyatlarla satılıyor.
Bilim çevreleri İstiridye Mantarı'nı öve öve bitiremezken bu mantar her derde deva olarak tanıtılıyor.



İşte İstiridye Mantarı'nın faydaları;

Kolesterolü düşürür. Bağırsakları çalıştırır. İçerisinde bulunan Lentinian adlı madde nedeniyle tümörlerin azaltılmasına yardımcı olur. Damar sertliği, beyin kanaması ve enfeksiyonlara karşı koruyucudur. Çocukların gelişimine katkı sağlar. Yüksek miktarda C, D ve B vitamini içerir. Bünyesinde Karaciğer hariç tüm et ve sebzelerden daha fazla Folik Asit barındırır. Şeker ve tansiyonu düzenler. Dolaşım sistemi ve Kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.