Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstihdam Garantili Kurslara 6 Ayda 843 Kişi Katıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) il genelindeki vatandaşlara istihdam sağlanması ve meslek edindirilmesi amacıyla 2010 yılının ilk 6 ayında açtığı 55 kurs programı ile 843 kişiyi eğitimden geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Çeşitli kurum ve kuruluşlarla yaptığı istihdama yönelik organizasyonlarla ildeki vatandaşlara meslek edindirilmesinde etkin rol oynayan İŞKUR yılın ilk 6 ayına yönelik rakamları açıkladı. Buna göre açılan 38 işgücü yetiştirme kursu toplam 734 kişi, 4 toplum yararına çalışma programı 39 kişi, 10 staj programı 10 kişi, 3 girişimcilik programı 60 kişi olmak üzere açılan 55 kurs ve programda toplam 843 kişi eğitildi. Kurumdan yapılan açıklamada bundan sonraki 6 ay içinse programlama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Diğer yandan İŞKUR, Yalova Üniversitesi ile ortaklaşa olarak bir firmanın çağrı merkezinde çalıştırılmak üzere Müşteri Hizmetleri Görevlisi Eğitim Programı başlatıldığını duyurdu. İŞKUR’dan yapılan açıklamada eğitiminin %50’sini başarı ile tamamlayan en az lise mezunu 18-35 yaş arası vatandaşların programa başvuruda yapabilecekleri duyuruldu.

Yine İŞKUR ve KOSGEB arasında yapılan bir anlaşma ile girişimciliğin desteklenmesi amacıyla başlatılan kursta sürüyor. 20’şer kişilik grupların katıldığı eğitimler de bir iş kurma fikrine sahip işsizlere yönelik olarak, iş fikirlerinin doğru bir şekilde planlanmasına ve bilinçli bir şekilde işlerini kurmalarına yardımcı olunacak bilgiler veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.