Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"İnsanlığın Umudu Ol"

Kızılay Yalova Şubesi Başkanı Ömer Fitoz tüm Yalovalıları Yemen, Doğu Afrika ve Güney Sudan’daki muhtaç, çaresiz olan insanlara yönelik başlattığı “İnsanlığın umudu ol” yardım kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2017 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"İnsanlığın Umudu Ol"

Kızılay Yalova Şube Başkanı Ömer Fitoz Başbakanlık ve Kızılay tarafından başlatılan, “İnsanlığın umudu ol” yardım kampanyası ile ilgili bir açıklamada bulundu. Tüm Yalovalıları Yemen, Doğu Afrika ve Güney Sudan’daki muhtaç, çaresiz olan insanlara yardıma çağıran Fitoz mesajında şu sözlere yer verdi, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyin destekleriyle,Tür Kızılay genel başkanımız sayın Dr. Kerem Kınık ve yönetim kurulu olarak Yemen, Doğu Afrika ve Güney Sudan’daki

muhtaç, çaresiz olan insanlara yönelik başlattığı “insanlığın umudu ol” sloganı ile başlattığı yardım kampanyasına Türk Kızılay Yalova şubesi olarak duyarsız kalmamız düşünülemez.Yönetimi kurulu üyelerimiz bu coğrafyada yaşanan büyük sıkıntıların seyircisi olamayacağımızın bilinci ile söz konusu yardım kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Yaşanmakta olan insani krizlerin kendilerine sağlanacak olan yardımlarla aşılacaktır.Bölgede şu anda yaşanmakta olan kuraklık ve kıtlık tarımdaki üretimin aşırı derecede düşmesi yetersiz beslenmeye yol açmış,ölüm oranlarının artmasına neden olmuştur. Bu coğrafyada yaşayan 30-40 milyon insan ciddi manada krizle karşı karşıya.Bu krizin diğer bir sebebi ise silahlı çatışmalar ve sonu gelmeyen anlaşmazlıklar.Uluslar arası yardım kuruluşlarının  destekleri çok yetersiz.Yaklaşık 17 milyon insan yeterli beslenemediği ,14,5 milyon insan suya erişememenin,9 milyon insan sağlık hizmeti alamayan bölgelerde  yaşamakta.Bu hazin durumu dikkate alan şube yönetimimiz hayırsever Yalovalı hemşehrilerimizi ve Kızılay dostlarımızı yarımda davet ediyoruz.Bu insanlara yardım elimizi uzatmaz isek ölümün bataklığına çekilecekler.Bu duruma elbette seyirci kalamayız.Hem insani ve hem İslami görev bizleri beklemektedir.Üstelik bu ülkelerde yaşayan insanların % 90 ı Müslüman.Yapılacak olan yardımların bir kardeşlik görevinin yerine getirilmesi anlamına da gelmektedir. Türk Kızılay bugüne kadar 78 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale etmiş,dili,dini,ırkı,mezhebi ve rejimi ne olursa olsun ayırım yapmaksızın ihtiyaç sahiplerinin barınma,beslenme ve sağlık alanındaki temel ihtiyaçlarını karşılamıştır. Değerli halkımızın ve hayırsever vatandaşlarımızdan özellikle nakit  (Parasal) bağışları çok önem arz etmektedir.Yapılacak olan nakit bağışlar anında  genel merkezimize ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını tespit edip acil ve ivedilikle karşılanmasını sağlamaktadır. İnsanlığın umudu ol” sloganımızla başlayan kampanyamıza Yalova’da duyarlı olan,hayırsever insanımızca  ilgi ve alakalarını esirgemeyeceğine ,bununla da kalmayıp diğerlerini de teşvik edeceğine olan inancımı teyit etmek isterim.Bu güne kadar  yaptıkları  yardımlarla muhtaçların duasını alan hayır-severlerimizin  bundan böyle katkıları ile de kazançları bereketlenecektir"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.