Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce, “Bugün Atatürk’ü Anlamamız Gereken Bir Gündür”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce Atatürk’ün Ölümünün 73. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “10 Kasım, Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetin değerini anlamamız gereken bir gündür” dedi

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İnce, “Bugün Atatürk’ü Anlamamız Gereken Bir Gündür”

CHP Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce mesajının devamında ise şu sözlere yer verdi; “Bugün 10 Kasım. Mustafa Kemal Atatürk’ü bu dünyadan sonsuzluğa gönderdiğimiz günün yıl dönümü. Bugün, Türkiye’nin başını doğrultup onurlu, şerefli bir ülke olarak dünya içinde tekrar yer tutmasına öncülük eden büyük kahramanı andığımız gün.
10 Kasım, Atatürk’ü yeniden kendi içimizde değerlendirmemiz, anlamını, önemini, kavramaya gayret etmemiz, kavramayanlara anlatmaya çalışmamız gereken özel bir gündür.
10 Kasım, Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetin değerini anlamamız gereken bir gündür. Atatürk’ün ve büyük eserinin saygıyla selamlanması gereken bir günde Van Depremi gerekçe gösterilerek Cumhuriyet bayramı törenlerinin iptal edilmesi, buna karşılık düğünlere gidilmesi anlamlıdır. Cumhuriyet kolay kurulmadı. Dışarıdan iç isyanlar teşvik edildi, ayaklanmalar, kışkırtmalar yapıldı, suikastlar denendi, her türlü engel planlandı, bütün bunları ulusça aşmayı başardık. Cumhuriyete karşı içeriden birilerinin kullanıldığını biliyorduk ama şimdiye kadar hiçbir zaman cumhuriyete karşı bir tertibin iktidarın himayesinde ortaya çıktığına tanık olmamıştık. Bu durum karşılaştığımız tehlikenin özelliğinden dolayı geçmişte verilen sınavların tümünden daha güç bir sınavdan geçtiğimizi gösteriyor. Gelinen noktada Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün fikirlerinin devlet kurumları eliyle yayılması ortadan kaldırılmıştır. Artık Milli Eğitim Bakanlığının, onun adına kurulmuş bulunan Atatürk, Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun “Atatürkçü düşünce”yi ve “Atatürk ilke ve inkılâplarını” yaymak işlevi yoktur. Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılmıştır.
Birinci 12 Eylül Darbesinin kadroları Atatürk’ü itibarsızlaştırmayı görev bilmişti. Birincilerinin besleyip büyüttüğü ikinci 12 Eylül Darbesinin kadroları ise onun düşüncelerini, emanetlerini, anılarını yok etmeyi görev alanlarına almış bulunuyorlar. Birincisine nasıl direndik ise ikincisine de o şekilde direneceğiz. Türk ulusu, önderine, onun fikirlerine, emanetlerine, anısına her daim sahip çıkacaktır. Aramızdan ayrılışının 73. yılında ona olan, bağlılığımı bir kez daha ifade ediyor, anısı önünde saygıyla eğiliyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.