Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İmam Hatip Külliyesi Büyük Oranda Tamamlandı

Temeli Şubat ayı sonunda atılan Yalova Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi 2019/2020 eğitim öğretim yılı için gün sayıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İmam Hatip Külliyesi Büyük Oranda Tamamlandı

Yalova eski Valisi Tuğba Yılmaz’ın katıldığı bir 26 Şubat 2018 tarihinde törenle temeli atılan Yalova Ekşinozlugil Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yapımında sone gelindi. Ara vermeden süren çalışmalar sayesinde külliye hedeflenen tarihten daha önce tamamlandı. Yapımı büyük oranda biten binanın kısa süre içerisinde devir tesliminin de gerçekleştirileceği öğrenildi. Ardından başlayacak olan iç tefrişat çalışmaları sonrasında bina eğitim öğretim için hazır hale gelecek. Binanın 2019/2020 eğitim öğretim yılıa yetişmesi bekleniyor. Külliyenin açılışı için de bir tören düzenlenecek. Külliyenin açılışı için düzenlenecek törene Milli Eğitim Bakanı’nın da davet edileceği bakanın da daha önceden programının uygun olması durumunda programa katılacağını söylediği öğrenildi.

Devlet Millet İşbirliği Protokolü ile 21 dönüm arazi üzerinde başlayan külliye inşaatı 5 bin 488 metrekare oturum ve 18 bin 271 metre kare kapalı alana sahip. İçerisinde 68 derslik, öğrenci pansiyonları, spor salonu, konferans salonu da yer alıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.