Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

2018 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı  Yalova Valisi Tuğba Yılmaz Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı

16 Ocak 2018 Salı 

2018 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Yalova Valiliği Toplantı Salonunda ilgili kurum ve kuruluşlar ile STK temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’ın başkanlık ettiği toplantıya, İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, İŞKUR İstihdam Uzmanı K. Alper Akdemir,  İl Özel İdare Genel Sekreteri Selim Karahan, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Çalışma ve İş Kurumu Yalova İl Müdürü Erhan Dede, Yalova Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdür V. Necef Yıldırım, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Vekili Şenol Ulutürk, Türk-İş Konfederasyonu Yalova Sorumlusu Murat Şahin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Temsilcisi İlhan Türkmen, HAK-İŞ Temsilcisi Akın Turhan,  Türkiye Engelli Konfederasyonu İl Temsilcisi Murat Arslanhan,  Yalova Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Tijen Evcin, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Yalova Yatırım Temsilcisi Murat Özkan katıldı.

 Toplantıda, 2017 yılı İMEK Toplantısında alınan kararlar doğrultusunda yapılan faaliyetler, 2018 yılı gelecek dönem İstihdam ve Mesleki Eğitime yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısının ardından yapılan açıklamada “ 2017 yılı faaliyet raporuna göre aktarılan bilgiler arasında başlıca: İŞKUR tarafından düzenlenmiş olan 795 aktif program ve toplamda 2.732 kişi bu programlardan faydalanmıştır. İŞKUR tarafından 2017 yılı sonu  itibariyle toplamda 3.446 kişi işe yerleştirilmiştir. 2017 yılı içerisinde Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm okulların temizliği, İl Müftülüğüne bağlı Cami ve Merkez Kur’an Kurslarının temizliği, İl Özel İdaresi ile köylerin çevre temizliği, Orman İşletme Müdürlüğü ile ağaçlandırma, Atatürk Araştırma Enstitüsü ile Restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması alanında düzenlenen 34 program ile TYP kapsamında toplamda artı 1.089 ilave istihdam sağlanmıştır. İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarınca 16.945 kişiye yönelik bireysel danışmanlık hizmeti sunulmuş olup,  5.792 kişiye grup görüşmesi kapsamında iş arama becerileri ve meslek seçiminin önemi konularında eğitim verilerek toplamda 22.737 kişiye yönelik danışmanlık yapılmıştır.” denildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.