Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İhalesi Gibi Yıkımı Da Bir İlk Olacak

Yalova Belediyesi’nin depreme dayanıksız binası, yıkım makası adı verilen yeni bir yöntem ve makine ile yıkılacak. Yıkım işini kazanan Ergüloğulları Metal Hurdacılık, binayı parça parça keserek kısa sürede yerle bir edecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
İhalesi Gibi Yıkımı Da Bir İlk Olacak

Yalova Belediyesi’nin 15 Kasım 2023 tarihinde ihaleye çıkardığı yıkım işi, 6 firmanın katılımı ile gerçekleşti. İhaleyi kazanan firma, Ergüloğulları Metal Hurdacılık oldu. Firma, Türkiye’de 9 firmada olan Y1 Yıkım Müteahhitliği belgesine sahip olduğunu ve yıkım makası adı verilen yeni bir yöntem ve makine ile binayı yıkacağını duyurdu.

Firma yetkilisi Bilal Tosun, yaptığı açıklamada, “Yıkım makası, binaların duvarlarını, kolon ve kirişlerini keserek parça parça alabilen bir iş makinesidir. Kentsel dönüşüm kapsamında, eski binaları tek hamlede yıkabilen bu makine, son yıllarda kullanılmaya başlanmıştır. Bu makine, 8-10 katlı binayı kısa süre içinde risksiz olarak yıkabilmektedir. Yıkım çalışmaları sırasında çevreye toz ile rahatsızlık verilmemesi için tazyikli su sıkılarak da önlem alınmaktadır. Biz, bu makineyi Yalova’da ilk kez kullanacağız. Binayı tamamen yıkmaya, çökertmeye gerek kalmadan, makas gibi keserek yıkacağız. Bu yöntem, kentsel dönüşüm firmaları için çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır.” dedi.

Yalova Belediyesi’nin binası, depreme karşı dayanıksız olduğu için boşaltılmış ve riskli yapı olarak onaylanmıştı. Belediye meclisi, binanın yıkımı için oy birliği ile karar almıştı. Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, binanın yıkımı için belediye kasasından para çıkmayacağını, aksine binadaki ekonomik değere sahip metaller karşılığında ve belediyeye 1 milyon 900 bin TL ödeme yapılması karşılığında ihaleye çıktıklarını söylemişti. Tutuk, binanın yıkımından sonra yerine ilimize yakışacak bir belediye binası inşa edeceklerini de belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.