Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hurdacılık Emekliye Ek İş Oldu

Yalova’da yıllardır hurdacılık yaparak geçinen Ali Gürsoy son günlerde emekli maaşı ile geçinemeyen vatandaşların da hurdacılığı ek iş olarak yapmaya başladıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Hurdacılık Emekliye Ek İş Oldu

Eskilerde her mahalle ve sokak arasında sıkça rastlanan hurdacılar artık hızla yok olmaya başladılar. Hurdacılık yapanların da hurdanın da azaldığını dile getiren Ali Gürsoy adlı vatandaş, “Eskiden vatandaşlar hurdaya daha fazla malzeme verirdi. Oysa günümüzde artık insanlar eskisi kadar hurdacılara hurda vermiyor. Ben yıllardır hurdacılık yapıyorum. Ama her geçen gün hurda azalıyor. Oysa hurdacılar geri dönüşümü sağlayarak ekonomik değerdeki birçok atığı yeniden ekonomiye kazandırıyor. Şu anda tek tük de olsa buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi hurdalar ağırlıklı. Onun dışındaki hurda işi neredeyse tamamen bitti. Belki de bu işi yapan son insanlar da bizleriz. Bizden sonra belki bu işi yapan da kalmayacak. “ dedi.

Emeklilere ek iş oldu
Emekli maaşlarının az olması nedeni ile geçinmekte zorlanan bazı emeklilerin de hurdacılığa yöneldiklerini ifade eden Gürsoy, “Son günlerde emekliler de hurda toplamaya yöneldiler. Emekli maaşı ile geçinemeyen birçok emekli için hurdacılık ek işe dönüştü. Gün boyu toplayabildikleri hurdaları satıp evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar. Bende bir emekli olarak yıllardır bu işi yapıyorum.” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.