Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Höyük Tepe'de Yamaç Paraşütü Sezonu Açıldı

Yeşil-Mavi Yol Projesi'nin de hedeflerinden biri olan Doğa sporlarının başlıcalarından Yamaç Paraşütüne ilgi her geçen gün artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte güney ve güney batılı rüzgarların hakim olduğu Yeşil-Mavi Yol Projesi'nin en önemli seyir noktalarından biri olan Sugören Höyük Tepe de yamaç paraşütü sporuna gönül veren adrenalin tutkunlarının ziyaret akınına uğruyor.

Son yıllarda hızla gelişen ve adrenalini bol bir spor olan Yamaç Paraşütü'nün Yalova'daki en gözde mekanı olma yolunda ilerleyen Höyük Tepe'yi sık sık kullanan Yalova Havacılık Kulübü üyeleri bu sporun tadını çıkarmakla kalmıyor, yamaç paraşütü tutkunlarının buluştuğu bir çok internet sitesinde de Höyük Tepe’nin tanıtımını yapıyorlar.

2007 yılı Şubat ayında Türk Hava Kurumu bünyesinde Yalova Havacılık Kulübü olarak kurulan topluluğun üyeleri Höyük Tepe'nin yamaç paraşütü sporu için çok uygun bir konumda bulunduğunu kulübün amacının da Yalova'da bu sporun gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirtiyorlar.

Höyük Tepe pistinin yanında Süpürgelik'te de uçuşlar gerçekleştirdiklerini belirten üyeler, tüm yamaç paraşütü tutkunlarını ve bu spora başlamak isteyenleri Höyük Tepe'ye beklediklerini, spora başlamak isteyenlerin 5-10 gün arası sürecek yer ve başlangıç eğitiminden sonra ayaklarının yerden kesileceğini, bu andan sonra da her şeyi unutup gökyüzünün ve uçmanın keyfini, özgürlüğün tadını çıkarabileceklerini dile getiriyorlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.